У Великій Британії видадуть книгу про українське сучасне мистецтво

Видання, що досліджує роботи українських художників у часи боротьби за демократію

АВТОР:

ФОТО: Надані видавництвом

ОПУБЛІКОВАНО: 19 вересня 2024

Британське видавництво Routledge у листопаді представить читачам нову книгу, присвячену українському сучасному мистецтву, захисту власної незалежності та ідентичності. 

Видання прослідковує шлях та розвиток українських митців, провідні теми і твори від Помаранчевої революції 2004 року до Революції Гідності і повномасштабної війни. 

У створенні книги «Мистецтво в Україні між конструюванням ідентичності та антиколоніальним спротивом» взяли участь Ася Баздирєва, Олександра Осадча, Аліса Ложкіна, Катерина Філюк, Ілля Левченко, Катерина Ботанова, Світлана Бєдарєва та інші українські, польські й американські автори. Видання поділене на три частини: «Солідарність», «Ідентичність» і «Деколонізація» та містить 10 ґрунтовних статей. 

У Великій Британії видадуть книгу про українське сучасне мистецтво

Тексти досліджують, як вибір демократичного майбутнього, переосмислення колоніального досвіду та глобальні соціальні потрясіння впливають на формування культури країни.

Читачам демонструють, як сучасні художники рефлексують на тему радянського минулого, цензури й тотальної несвободи, а також як вони візуалізують у своїх роботах складні теми воєнного часу. Зокрема, мистецтво розглядається як механізм опору російській агресії та захист власного голосу в сучасному світі. На обкладинці книжки зображена робота художниці Катерини Лисовенко, що не раз представляла Україну на виставках за кордоном.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ