Netflix планує зняти серіал за романом «Гордість і упередження»

Класичним твором Джейн Остін про кохання і шлюб

АВТОР:

ФОТО: Кадри з фільму

ОПУБЛІКОВАНО: 15 жовтня 2024

Стримінговий сервіс Netflix, на рахунку якого популярне шоу «Бріджертони», готує ще одну костюмовану драму. Цього разу йдеться про адаптацію класичного роману Джейн Остін «Гордість і упередження», який ми вже не раз бачили на екрані.

До найвідоміших екранізацій твору належать картина 1940 року з Грір Гарсон і Лоуренсом Олів’є, нагороджена премією «Оскар», драма 2005 року з Кірою Найтлі та Метью Макфадьєном, а також мінісеріал BBC із Дженніфер Елі та Коліном Фертом.

Гордість і упередження новий серіал Netflix

Кадр із фільму «Гордість і упередження», 2005 рік

Дія роману, що увійшов в історію світової літератури, розгортається в Англії початку ХІХ століття. Головна героїня Елізабет — друга з п'яти доньок у родині Беннетів. Як і інших молодих жінок, її готують до того, що головне у житті — вдало вийти заміж. Елізабет має непересічний розум та гордий і волелюбний характер. Здається, що з її прагненням до свободи та самореалізації їй буде важко знайти собі партнера, проте одного дня вона знайомиться з містером Дарсі. Спочатку він здається їй холодним та відстороненим, однак поступово між героями виникає інтерес, що переростає у глибоке почуття.

Проєкт Netflix перебуває на ранніх стадіях розроблення, тож поки що невідомо, коли почнуться знімання шоу. Роман адаптує для стримінгу сценаристка Доллі Олдертон, авторка мемуарів «Все, що я знаю про кохання» (Everything I Know About Love) та бестселерів «Привид» (Ghost) і «Хороший матеріал» (Good Material).

Актори на головні ролі ще не затверджені. Можливо, Елізабет Беннет зіграє британська акторка Дейзі Едгар-Джонс, зірка серіалу «Нормальні люди».

Netflix новий серіал за романом Гордість і упередження

Кадр із фільму «Гордість і упередження», 2005 рік

Про те, як костюмовані драми впливають на сучасні тренди, повертаючи в моду сукні з завищеною лінією талії в стилі ампір, довгі рукавички, корсети та прикраси з перлинами, читайте докладніше в нашому матеріалі.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ