Фільм Ітана Коена «Лялі їдуть далі» покажуть на фестивалі Sunny Bunny

Комедія про дорожню пригоду з Марґарет Кволлі

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Кадри з фільму

ОПУБЛІКОВАНО: 18 квітня 2024

Нова стрічка Ітана Коена «Лялі їдуть далі» закриє фестиваль квір-кіно Sunny Bunny, що відбудеться в кінотеатрі «Жовтень» з 19 по 26 квітня. В рамках події також представлять селекцію українських та закордонних стрічок про життя, стосунки, соціальні обмеження і творчі пошуки представників ЛГБТКІА+ спільноти.

Комедія Ітана Коена розповідає про пригоди двох подруг — волелюбної Джеймі, що оплакує черговий розрив із дівчиною, і Меріан, якій дуже потрібен відпочинок. Разом вони вирушають до Талахасі, однак все йде не за планом. Героїні випадково стикаються з компанією невмілих злочинців, які починають їх переслідувати.

Стрічка натхнена романтичними фільмами 1970-х. Головні ролі в картині виконали Джеральдін Вішванатан і Марґарет Кволлі, зірка комедійного вестерну Квентіна Тарантіно «Одного разу в Голлівуді» та нового проєкту Йоргоса Лантімоса «Види доброти». Також у картині знялися Метт Деймон, Педро Паскаль і Колман Домінго. 

Нагадуємо, що в травні українським глядачам також покажуть ретроспективу фільмів братів Коенів, які об'єдналися у творчий тандем ще в 1980-х і стали одними з найвпливовіших сценаристів і режисерів Голлівуду, здобули премії «Оскар» і «Золотий глобус».

У програмі фестивалю американського кіно «Незалежність» три відомі стрічки режисерів: «Виховання Аризони», «Великий Лебовські» і «Старим тут не місце». У 2021 році дует братів Коенів розпався, однак вони продовжили працювати над окремими проєктами: того ж року Джоел Коен самостійно зняв стрічку «Трагедія Макбета». Для Ітана Коена дебютною сольною картиною стала комедія «Лялі їдуть далі». 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ