Дивимося перший трейлер фільму про Боба Ділана з Тімоті Шаламе

Біографічної стрічки «Повна невідомість»

АВТОР:

ФОТО: Кадри з фільму

ОПУБЛІКОВАНО: 25 липня 2024

Компанія Searchlight Pictures представила перший трейлер стрічки Джеймса Менголда «Повна невідомість» (A Complete Unknown). Біографічний фільм присвячено особистості одного з найвпливовіших музикантів XX століття, володаря Нобелівської премії з літератури Боба Ділана. 

Назва картини відсилає до фрази зі знаменитої пісні артиста — Like a Rolling Stone. Стрічка фокусується на подіях 1965 року, коли 19-річний Боб Ділан, що грав у жанрі фолк, вразив музичний світ, уперше виступивши на сцені з електрогітарою. 

Тімоті Шаламе в образі Боба Ділана

Сценарій фільму заснований на книзі Елайджі Волда Dylan Goes Electric, яка досліджує культурний, історичний та політичний контекст концерту Ділана, що став переломним в його житті. Картина показує, як артист став культурним феноменом і почав новий етап у кар'єрі, підписавши контракт із Columbia Records. У 1960-х Боба Ділана назвали голосом покоління — не тільки через його експерименти зі стилем, а й через тексти пісень, які були символом боротьби за свободу і рівні права у суспільстві.

Головну роль у стрічці зіграв 28-річний улюбленець Голлівуду Тімоті Шаламе — зірка картин «Дюна», «Маленькі жінки», «Вонка» та «Назви мене своїм ім'ям», за яку був номінований на «Оскар». Актор слухав унікальні невидані записи Боба Ділана, вчився грати на гітарі та самостійно виконав пісні музиканта у фільмі. Також у байопіку зіграли Ель Фаннінг (вона втілила на екрані образ Сільві Руссо — художниці, в яку був закоханий молодий Ділон), Едвард Нортон, Моніка Барбаро та Боб Сігер. 

Тімоті Шаламе та Ель Фаннінг

Режисер стрічки Джеймс Менголд найбільш відомий глядачам завдяки фільмам «Перерване життя» з Анджеліною Джолі, «Переступити межу» з Гоакіном Феніксом, а також «Форд проти Феррарі» з Крістіаном Бейлом.

Світова прем'єра стрічки «Повна невідомість» запланована на грудень 2024 року.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ