Дивимося трейлер біографічного фільму «Лі» з Кейт Вінслет

Про військову кореспондентку Лі Міллер

АВТОР:

ФОТО: Кадри з фільму

ОПУБЛІКОВАНО: 17 липня 2024

Компанія Sky Cinema представила трейлер біографічної стрічки «Лі», головну роль в якій виконала володарка премії «Оскар» Кейт Вінслет, найбільш відома за фільмами «Титанік» та «Вічне сяйво чистого розуму».

Картина присвячена особистості американської фотографки, воєнної кореспондентки Лі Міллер. Зацікавленість фотографією передалася їй від батька. У 1920-х Лі почала брати участь в рекламних зйомках в Нью-Йорку. Наприкінці десятиліття вона переїхала до Парижа та стала асистенткою і моделлю знаменитого художника Мана Рея. У цей період Лі Міллер, якій були близькі творчі пошуки сюрреалістів, зблизилася з Пабло Пікассо та Жаном Кокто.

Під час Другої світової війни вона працювала фотожурналістом, знімала висадку союзників, звільнення Парижа, концтаборів Бухенвальд і Дахау. Після створення агенції Magnum Photos у 1947 році Лі Міллер стала однією з перших її учасниць.

«Лі» — перший режисерський проєкт досвідченої операторки Еллен Курас, що працювала з Кейт Вінслет над картинами «Вічне сяйво чистого розуму», «Читець» та «Життя спочатку», а також над стрічкою «Кава і цигарки» Джима Джармуша.

Світова прем'єра фільму «Лі» відбулася минулого року на Міжнародному кінофестивалі в Торонто. Події байопіку розпочинаються у 1930-х, коли Гітлер поступово посилює свій вплив в Німеччині. За сюжетом Лі Міллер (Кейт Вінслет) прямує до Лондона, закохавшись в артдилера Роланда Пенроуза (Александр Скарсгард). Між ними виникає пристрасний роман, а в Європі тим часом спалахує війна. Сповнена рішучості бути в центрі подій та документувати правду, героїня потрапляє на лінію фронту Другої світової війни.

Пройшовши через облогу Сен-Мало, де Міллер зафіксувала один з перших випадків застосування напалму, героїня об’єднує зусилля з фотографом журналу Life Девідом Е. Шерманом (Енді Семберг). Дружба та партнерство між нею та Шерманом призвело до незгладимої серії фотографій, надісланих до США та Англії, які донині продовжують формувати наше ставлення до цих подій.

У картині також зіграли зірка серіалу «Корона» Джош О'Коннор та володарка премії «Оскар» Маріон Котіяр, відома за фільмами «Життя у рожевому кольорі», «Початок» та «Аннетт». Міжнародний реліз стрічки «Лі» запланований на вересень 2024 року.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ