8 українських брендів представили колекції на виставці дизайну в Парижі

Сучасні меблі та декор у проєкті Maison & Objet 

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Надані брендами

ОПУБЛІКОВАНО: 25 січня 2024

З 18 по 22 січня в Парижі пройшла ювілейна виставка інтер’єрного дизайну та предметів декору Maison & Objet, що є однією з найавторитетніших в Європі. Цьогоріч проєкту виповнилося 30 років, а його головною темою стали технології майбутнього, що співіснують у гармонії з природою та проявляються у футуристичних формах і палітрі нових відтінків.

Паризький салон традиційно зібрав у своїх павільйонах тисячі учасників і десятки тисяч відвідувачів із США, Європи, Африки, Близького Сходу та Азії. Вже шостий рік у межах виставки Ukrainian Design Brands демонструє на своєму стенді найцікавіші об'єкти сучасного українського дизайну.

Проєкт студії Ilab.design

Цього сезону гостям показали роботи 8 українських брендів: дизайнерські меблі від Donna, Woo Furniture та Kint, вуличні меблі Dobro, мистецькі предмети інтер’єру Ruda Studio та Furn Object, артгобелен від ательє Take Some Rope та декор із натурального каменю від llab.design. 

Куратори Maison & Objet традиційно обирають найцікавіші об’єкти виставки та розміщують їх у спеціальних тренд-зонах, аби привернути додаткову увагу баєрів і журналістів. Українські бренди потрапили одразу у два такі простори.

Модульне крісло Kint

Крісла Play та Umi від бренду Woo Furniture, а також кавові столики Liquid та Barvinok від Furn Object були обрані Франсуа Декло у тренд-зону What’s New? In Retail. А модульне крісло-пуф від Kint та торшер Roots Of Home від Ruda Studio Елізабет Леріш включила у стенд What’s New? In Decor.

«Це визнання наших брендів. Привернути увагу кураторів дуже непросто, враховуючи кількість учасників міжнародного салону. Їхній вибір доводить, що, попри всі виклики війни, українські дизайнери не просто продовжують працювати, а створюють неординарні речі, які задають тон індустрії»,

— підкреслює кураторка Сана Моро.

Нагадаємо, що у січні 5 українських студій дизайну також отримали престижну нагороду International Design Awards.

Woo Furniture

Ruda Studio

Take Some Rope 

Dobro

Kint 

Donna

Ilab.design

Furn Object 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ