5 українських студій одержали нагороду International Design Awards

Престижна премія в сфері дизайну

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: International Design Awards

ОПУБЛІКОВАНО: 24 січня 2024

Міжнародна премія в галузі дизайну International Design Awards назвала переможців — серед власників нагороди одразу 5 українських студій: YOD Group, Yakusha Design, Bogdanova Bureau, Between The Walls і Woo Furniture.

Команди відмітили за іноваційні архітектурні рішення, а також розумний та екологічний інтер'єрний дизайн. Детальніше про проєкти талановитих українців читайте в нашому матеріалі. 

YOD Group

Студія одержала срібло в номінації Hospitality Building Of The Year («Будівля у сфері гостинності») за оформлення п'ятизіркового готелю HAY Boutique Hotel and SPA by Edem Family в Буковелі. Він містить 40 номерів, два ресторани та SPA-центр. З будівлі відкривається панорамний вид на Карпати. Споруда органічно вписується в ландшафт і нагадує скляну скелю з каскадом рослин — фасад, терасу і балкони готелю прикрашають місцеві дерева і трави. 

HAY BOUTIQUE HOTEL AND SPA BY EDEM FAMILY

Також в секції Hospitality Interior Design («Дизайн інтер'єру у сфері гостинності») відмітили співпрацю студії з чайною One Tea Tree, присудивши YOD Group бронзу. Дизайнери зробили ставку на теплі кольори та лаконічні меблі з натуральних матеріалів. Інтер'єр закладу, що відкрився в Києві у січні 2023 року, доповнили роботами сучасного українського художника Івана Грабка.

ONE TEA TREE

Yakusha Design

Вікторія Якуша, засновниця студії Yakusha Design та бюро FAINA, отримала золото в категорії Interior Designer Of The Year («Інтер'єрний дизайнер року»). Журі відмічають багатопрофільність студії, що успішно розробила дизайн готелю, ресторану, офісного приміщення і концепцію майбутнього Музею Марії Примаченко в Болотні, а також створює авторські меблі та декор. Вони виконані в лаконічному стилі, та водночас відсилають до тисячолітніх традицій і краси природи. 

Концепт Музею Марії Примаченко

«Yakusha Studio заповнює ландшафт, не руйнуючи, а зберігаючи його первинний стан. Кожен проєкт передбачає розробку екологічно безпечних рішень із застосуванням локальних матеріалів і технологій», — зазначають на сайті International Design Awards.

UNIT SPACE



Bogdanova Bureau

Бюро нагородили сріблом у номінації Healthcare Architecture Design («Архітектурний дизайн у сфері охорони здоров'я») за концепцію відбудови Макарівської амбулаторії, яка була зруйнована внаслідок влучання російської ракети в березні 2022 року. Проєкт присвячено збереженню пам'яті.

КОНЦЕПТ ВІДБУДОВИ МАКАРІВСЬКОЇ АМБУЛАТОРІЇ

Також команду відмітили сріблом в категорії Commercial Interior Designs/ Boutiques/ Shops («Комерційний інтер'єрний дизайн/ Магазини») за оформлення мультибрендового бутика MUKHA у Відні. В інтер'єрі магазину переважають мінімалізм і чисті лінії. Продумане зонування дозволяє відокремити частину простору для вечірок, презентацій і камерних фешн-шоу від основної зони з рейлами.

Концепт бутика MUKHA

Between The Walls

Команда Between The Walls одержала одразу дві нагороди: срібло в номінації Residential Interior Design («Дизайн інтер'єру житлових приміщень») та золото в секції Interior Designer Of The Year/ Residential («Дизайнер інтер'єру року/ Житлові приміщення»), за квартиру Marballoon. Дизайнери обрали мармур, щоб підкреслити вишуканість простору, а також меблі обтікаючої форми. 

MARBALOON PROJECT

Проєкт студії Microhome отримав одразу чотири нагороди за найкращий архітектурний дизайн туристичних об'єктів, дизайн житлових приміщень і будівель у сфері гостинності. Будинок розташований у селі Ділове та призначений для молодої пари. На його створення команду надихнули модерністські архітектурні форми 1950-х. Споруда може бути як туристичною зоною, так і місцем розміщення внутрішніх переселенців.

MICROHOME PROJECT

Woo Furniture 

Студії Woo Furniture присудили срібло в категорії Home Furniture («Меблі для дому») за крісло Play. Воно має незвичну форму, що поєднує декілька геометричних форм. На створення цього об'єкту команду надихнули відчуття «внутрішньої дитини», що має щирі емоції та шукає розради у грі. 

КРІСЛО PLAY


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ