Марина Абрамович випустила лінійку засобів для догляду за шкірою

Натуральні продукти, що містять квітковий пилок, біле вино та ефірні олії

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Marina Abramović Longevity Method

ОПУБЛІКОВАНО: 15 січня 2024

Сербська художниця і майстриня перформансу Марина Абрамович випустила лінійку б’юті-засобів Abramović Longevity Method. Щоб поділитися з прихильниками власними лайфхаками збереження краси та здоров’я, 77-річна мисткиня об’єдналася з лікарем Нонною Бреннер, яка вже два десятиліття розробляє для неї натуральну косметику.

Всі продукти лінійки були створені у Швейцарії. Серед них — лосьйон, що одночасно працює як засіб для очищення обличчя та ексфоліант і містить зволожувальні рослинні компоненти, ефірні олії, вітамін C, гіалуронову кислоту, а також білий хліб і біле вино, які не часто використовують у косметології. Розробники наголошують на тому, що хліб у складі лосьйону допомагає підтягнути шкіру та утримати вологу всередині клітин, а вино є чудовим джерелом антиоксидантів і дозволяє зміцнити імунну систему.

Крім того, до лінійки увійшли три типи рослинних крапель, що мають тонізувальні, імунізуючі та антиалергенні властивості. Вони містять екстракти молодого часнику, лимона, плодів глоду, порошок перцю чилі, квітковий пилок, борошно з виноградних кісточок і шиладжит.

Марина Абрамович зазначає, що сфера б’юті часто обмежується продуктами, які враховують лише зовнішні фактори, однак вона хотіла створити філософію, згідно з якою бажаний результат клієнтам дають гармонійне співіснування з природою і підтримка внутрішнього балансу. 

 

Розробляючи лінійку, художниця зробила ставку на натуральні інгредієнти, які століттями використовувалися для захисту та зволоження шкіри. «Наші формули заново відкривають забуті ритуали та знання минулого, пов’язані з красою і здоров’ям, переосмислюючи їх для використання в сьогоднішньому світі», — підкреслює Марина Абрамович.

Тираж продуктів обмежений — вони доступні на офіційному сайті проєкту. На кастомному упакуванні кожного з них мисткиня залишила відбиток своїх пальців.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ