5 найактуальніших мікротрендів сезону осінь-зима — 2024/25

Від богемних мотивів до повсякденних коштовностей: головні мікротренди, які формуватимуть наш гардероб цієї осені та зими

АВТОР:

ФОТО: spotlight/launchmetrics, net-a-porter.com, сайти брендів

ОПУБЛІКОВАНО: 21 жовтня 2024

Питання про те, що ми будемо носити в новому сезоні, зазвичай виникає одразу після завершення лютневих показів. Прогнози щодо модних трендів іноді не виправдовуються — деяким ідеям потрібно більше, ніж один сезон, щоб «визріти», а інші стрімко набирають популярність, щойно з'являються на подіумі. Тож що актуально саме зараз? Які образи та ключові речі варто додати до свого осіннього шопінг-листа? Про головні тренди сезону ми вже писали, а сьогодні хочемо зупинитися на мікротрендах. 

Сезон осінь-зима — 2024/25 пропонує безліч цікавих тенденцій, які допоможуть кожній та кожному створити унікальний гардероб. Незалежно від того, прагнете ви додати трохи богемного настрою чи грайливо поекспериментувати з коштовностями в повсякденному житті, вас чекає безліч варіантів, щоб виглядати стильно й актуально.

Bottega Veneta

Bottega Veneta

Цієї осені спостерігається тенденція до паралельного розвитку кількох трендів: від богемних силуетів до практичних фланелевих сорочок і курток, що органічно виглядають у міських умовах. Також звертаємо увагу на драпіровані блузи, які сподобаються будь-якому сучасному мінімалісту. Всі ці елементи можуть функціонувати окремо, але водночас плавно інтегруються в будь-який гардероб. Головне — памʼятати, що стиль та ідеальний гардероб формуються не за один сезон, а протягом декількох років.

Ще один важливий момент — цінність речей. Усі ми, звісно, хочемо, щоб наш одяг відповідав сучасним трендам, але також відрізнявся довговічністю. Чимало речей цього сезону — від практичних робочих курток до ніжних спідниць з оздобленням — створені для того, щоб їх носили знову й знову. Тож чому б не скористатися нашим гідом мікротрендами осінньо-зимового сезону як нагодою прийняти цю дуальність і в житті, і в нашому гардеробі?

Сучасна елегантність

Показна жіночність, яка була притаманна весняним колекціям, залишається з нами й восени, у холодних ансамблях, що поєднують мінімалізм з відчуттям позачасовості. Основні предмети гардероба, як-от жакети без коміра та спідниці-олівці, підкреслюють елегантність у найкращих її проявах. Наприклад, шкіряні, вовняні або прозорі спідниці, як у Prada, додають глибини образу, а сукні та блузи з майстерно драпірованими деталями від Bottega Veneta додають витонченості кожному осінньому луку. Сюди ж належать светри із вшитими шарфами від Carven, що стануть яскравими елементами для багатошаровості в прохолодну пору.

The Row

The Row

Carven

Carven

 Bottega Veneta

Bottega Veneta

Toteme

Toteme

В яких брендах шукати

Богемний шик

Цієї осені богемні мотиви виходять на перший план, але в оновленій, розкішній інтерпретації. Легкі, романтичні блузи, спідниці А-силуету та пояси, що підкреслюють талію, створюють витончений образ. Бренди, як-от Chloé, пропонують легкі тканини й інтуїтивний підхід до моди, що відчувається свіжо завдяки новим комбінаціям матеріалів та акцентам на деталях. Наприклад, мереживні та шовкові сукні з рюшами виглядають сучасно в поєднанні зі шкіряними елементами. Двокольорові спідниці зі шкіри або замші від Bottega Veneta додають текстурної новизни, а аксесуари, як-от ремені чи рукавички, допомагають виразити індивідуальний стиль.

Chloé

Chloé

Michael Kors

Michael Kors

Bottega Veneta

Bottega Veneta

Chanel

Chanel

В яких брендах шукати

Утилітарність та комфорт

Утилітарний стиль став основою багатьох осінніх колекцій — цей тренд виник як відповідь на бажання втекти від міської метушні та повернутись до природи. Можливо, не всі мають доступ до будиночка в лісі, але практичні речі для відпочинку на природі можуть — і повинні — знайти своє місце в осінньому гардеробі. Такі універсальні речі, як-от фланелеві сорочки, куртки в робочому стилі та плащі з вощеної бавовни, стають невіддільними елементами осіннього гардероба, легко поєднуючись із міським стилем.  Шукайте ключові фасони в Chloé, Barbour, Miu Miu та Altuzarra. Вельветові штани або в'язаний трикотаж з візерунком fair isle від Barbour дозволяють відчути атмосферу того самого уповільненого ритму життя, навіть якщо ви залишитеся в місті. 

Victoria Beckham

Victoria Beckham

Proenza Schouler;

Proenza Schouler

Altuzarra

Altuzarra

Chloé

Chloé

В яких брендах шукати

Коштовності на кожен день

Тренд на коштовні речі для повсякденного носіння продовжує набирати обертів. І це зовсім не дивно: навіщо зберігати свої найкращі речі лише для особливих випадків? Від Stella McCartney до Undercover, бренди заохочують нас додавати грайливі та несподівані елементи в щоденний гардероб. Тож необов'язково чекати особливого приводу, щоб носити блискучі деталі. Джинси, оздоблені декором, від Cos чи спідниця з паєтками від J.Crew, поєднана з білою футболкою, створять свіжий образ. А сукні, светри й верхній одяг із бахромою та пір'ям можна легко адаптувати до і після святкового періоду.

Stella McCartney

Stella McCartney

Prada

Prada

Gucci

Gucci

Undercover

Undercover

В яких брендах шукати

Розкішні текстури

Цієї осені та зими текстури стають головним акцентом: вони роблять набагато цікавішими монохромні луки та додають вбранню особливої тактильності. Від велюру до пухнастих в'язаних речей — цього сезону дизайнери використовують найрізноманітніші матеріали. Наприклад, Khaite та Proenza Schouler пропонують розкішні шкіряні речі, а Miu Miu — замшеві елементи, що створюють відчуття теплоти та розкоші. У вашому гардеробі також не повинно бракувати затишних пальт, як у Toteme, які стануть ключовими для перехідного періоду. 

Prada

Prada

Miu Miu

Miu Miu

Proenza Schouler

Proenza Schouler

Stella Mccartney

Stella Mccartney

В яких брендах шукати


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ