Чому варто їсти ківі на сніданок

І як можна схуднути за допомогою цієї ягоди

ФОТО: Фото: Getty,

ОПУБЛІКОВАНО: 1 червня 2021

Ківі часто називають «китайським агрусом» або «зеленою ягодою». Перші згадки про нього з’явилися у ХІІ столітті у Китаї. Його вирощували на продаж та імпорт. Але ось у Європі про нього дізналися аж наприкінці ХІХ століття. Назва «ківі» з’явилася у Новій Зеландії, напевно, через однойменну пташку, яка мешкає у цих краях.

У чому полягає користь ківі?

У ківі міститься велика кількість вітамінів: А, В1, В2, В6, В9, С, РР, тому він такий корисний для нашого організму! Лише уявіть — одна ягода здатна забезпечити людину добовою дозою вітаміну С. До речі, у ківі є більше вітаміну С, ніж в апельсинові.

До того ж ківі багатий залізом, цинком, калієм, кальцієм, магнієм, натрієм та фосфором. Тому він зміцнює імунітет, бореться зі стресом, знімає важкість у шлунку і сприяє схудненню.

Чи можна схуднути за допомогою ківі?

Звісно, в інтернеті ви знайдете багато дієт, заснованих на ківі, на яких буцімто можна схуднути. Та насправді вони можуть бути шкідливими для вашого організму. Про таке схуднення варто радитися з лікарем.

Проте за допомогою цього фрукта точно можна підготувати організм до схуднення. Річ у тому, що у шкірці продукту містяться антиоксиданти, які допомагають ефективно спалювати калорії. Тим, хто активно худне, рекомендується їсти ківі зі шкіркою, порізавши його на слайси. Але перед цим очистіть її від ворсу.

Чому ківі корисно їсти саме на сніданок?

Все знову ж таки завдяки вітаміну С. Ківі ідеально підходить для меню сніданку, а також для перекусу. Адже він дарує заряд енергії на весь день. А ось інші речовини, наприклад, мідь стимулюватиме вироблення колагену, а калій підтримуватиме травну систему і сприятиме покращенню м’язового тонусу.

Як обрати ідеальне ківі?

Купуючи ківі у магазині, візьміть фрукт так, щоб він опинився між великим й іншими пальцями. Злегка натисність на поверхню фрукта великим пальцем, якщо відчули м’якість, то ягода зріла. Але якщо на фрукті з’явилася зморшка або впадина — він швидше за все перезрів. Також уникайте надто твердих ківі, адже вони можуть мати неприємний кислий смак. Цікаво, що фрукт може зберігатися у холодильнику до трьох тижнів і не псуватися.

Текст: Дарья Андрийчук


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ