Як минула церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор — 2024

Найвизначніші моменти заходу

АВТОР:

ФОТО: Instagram: @paris2024

ОПУБЛІКОВАНО: 29 липня 2024

Напередодні в Парижі відбулася церемонія відкриття Олімпійських ігор, до якої так старанно готувався весь світ. Цьогоріч організатори відмовилися від традиційного порядку: захід вперше відбувся не на стадіоні, а просто на вулицях міста. Так, замість звичної ходи спортсменів — представників різних країн ми бачили фантастичний парад човнів, що пливли річкою Сеною.

Разом з українською командою в човні також були олімпійці з Уругваю, Тувалу і Туркменістану. Прапороносцями збірної України стали тенісистка Еліна Світоліна та плавець Михайло Романчук.

Олімпійський вогонь, в естафеті передачі якого раніше взяла участь акторка Сальма Гаєк, отримали такі легендарні спортсмени, як футболіст Зінедін Зідан, тенісисти Рафі Надаль та Серена Вільямс, а також 100-річний олімпійський чемпіон Шарль Кост, дзюдоїст Тедді Рінер і легкоатлетка Марі-Жозе Перек.

Кульмінацією дійства стало запалення котла величезної повітряної кулі, що пролетіла над Парижем.

Справжній фурор на відкритті Олімпіади-2024 викликали виступи відомих на весь світ артистів. У першій частині події виступала Леді Гага, яку напередодні заходу помітили в Парижі. Вона виконала пісню 1961 року Mon Truc En Plume співачки Зізі Жармен.

Як минула церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор — 2024

Відкриття супроводжували також перформанси артистів Цирку дю Солей, кабаре та балету; танцюриста Гійома Діопа, репера Rim'K і виконавця Шахіма Санчеса — усі троє були одягнені в образи від Louis Vuitton.

Як минула церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор — 2024

LVMH, до речі, виступив партнером Олімпійських ігор у Парижі, тож під час церемонії ми також спостерігали подорож валізи Louis Vuitton з медалями від ательє Дому до мосту Пон-Неф та Паризького монетного двору. Креативний директор бренду Фаррелл Вільямс також був одним із факелоносців.

У фіналі глядачі також мали змогу насолодитися першим за 5 років виступом Селін Діон, яка заспівала французьку пісню «Гімн любові», стоячи прямо на Ейфелевій вежі в блискучій сукні Christian Dior.

Враження на гостей Олімпіади-2024 справив і вид самої Ейфелевої вежі: вона сяяла й виблискувала в темряві. 

Як минула церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор — 2024


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ