Блузу принцеси Діани виставили на аукціон

Діана позувала в ній для одного з офіційних портретів

АВТОР: Аліса Єрмоленко

ФОТО: Getty Images

ОПУБЛІКОВАНО: 15 грудня 2023

Головним лотом аукціону «Гламур, грація і велич: класичний голлівудський аукціон» від Julien's Auctions and Turner Classic Movies' Hollywood Legends, що тривав з 14 до 17 грудня, стала легендарна блуза принцеси Діани. Саме у ній майбутня «королева сердець» постала на портреті 1981 року, зробленому після заручин з принцом Чарльзом (нині — королем Чарльзом III). Фото зробив Ентоні Армстронг-Джонс, граф Сноудон. Блідо-рожева шифонова блузка з оборками, укомплектована широким бантом з атласної стрічки на шиї, як її описує видання Variety, була розроблена Девідом та Елізабет Емануель. Саме цей дует дизайнерів пізніше створив весільну сукню принцеси Діани.

Блуза принцеси Діани

Julien's Auctions

На сайті аукціонного дому зазначається, що у своїй книзі «Сукня для Діани» Елізабет Емануель написала, що ця блуза була пошита з тканини, врятованої з сукні, яку інша клієнтка випадково забруднила тушшю.

Коли вона побачила нашу блузку на стелажі, вона закохалася в неї, запитала, хто її пошив, і її направили до нас. Її ентузіазм був заразливий,

— написала дизайнерка.

Початкова ціна блузи становила 20 тисяч доларів, однак, згідно з оцінками аукціонного дому, згодом вона може досягти позначки від 80 до 100 тисяч доларів.

Ще одним цікавим лотом аукціону Julien's Auctions and Turner Classic Movies' Hollywood Legends стала вечірня сукня 1985 року, розроблена Жаком Азагурі, яку Діана одягала щонайменше два рази. Вбрання складається з чорного оксамитового ліфа з вишитими металевою ниткою зірками та двоярусної спідниці з органзи синього кольору з поясом і бантом.

Принцеса Діана

Julien's Auctions


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ