Помер італійський дизайнер Роберто Каваллі

«Життя, прожите з любов’ю»

АВТОР: Аліса Єрмоленко

ФОТО: Getty Images

ОПУБЛІКОВАНО: 15 квітня 2024

Напередодні, 12 квітня, у своєму будинку у Флоренції після тривалої хвороби помер видатний італійський дизайнер Роберто Каваллі, відомий передусім анімалістичними принтами та інноваційною технологією друку на шкірі, що він її запатентував іще у 1970 році. Роберто було 83 роки. 

Про смерть дизайнера повідомили на сторінці модного дому Roberto Cavalli в Instagram. Бренд висловив співчуття родині Каваллі та зазначив, що творець назавжди залишиться джерелом натхнення. 

«З превеликим сумом сьогодні ми прощаємося з нашим засновником Роберто Каваллі. Зі скромного початку у Флоренції Роберто вдалося стати всесвітньо визнаною постаттю, яку всі кохають і поважають. Безмежно талановитий і творчий, Роберто вважав, що кожен може відкрити і виховати художника всередині себе. Спадщина Каваллі буде жити завдяки його творчості, його любові до природи і через його сім’ю, яку він плекав»,

— йдеться у повідомленні. 

Звернення до Роберто Каваллі залишив і Фаусто Пульїзі, який із жовтня 2020 року обіймає посаду креативного директора Roberto Cavalli. Дизайнер зазначив, що хоча творець Дому більше й не присутній у ньому фізично, але його дух завжди буде відчуватися. За словами Фаусто, для нього найбільша честь працювати зі спадщиною Каваллі та творити для бренду, який він заснував. 

Помер італійський дизайнер Роберто Каваллі

Нагадаємо, що Роберто Каваллі створював вбрання для Софі Лорен і Бриджит Бордо, а також одягав Дженніфер Лопес, Вікторію Бекхем, Леді Гагу та Бейонсе. Ключовою особливістю його дизайнів було використання анімалістичних принтів на шкірі та текстилі. Як стверджував сам дизайнер, його надихало те, що створила природа. 

«Я копіюю одяг тварин, тому що я люблю копіювати Бога. Я думаю, Бог — найбільш фантастичний дизайнер»,

— казав Роберто Каваллі. 

Він захоплювався «одягом», який носять риби, зебри, тигри, леопарди. 

«Я постараюся змусити вас посміхатися не казками, а реальними історіями мого життя. Довгого життя, сповненого емоцій і пригод. Я тут, щоб підштовхнути вас, допомогти і надихнути. Не забувайте, що я люблю вас».


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ