Guzema Fine Jewelry презентували новий кампейн за участі майстрів-керамістів

Єднання творчих світів

АВТОР:

ФОТО: Представлені брендом

ОПУБЛІКОВАНО: 16 жовтня 2024

Guzema Fine Jewelry анонсує вихід нового кампейну, головними героями якого стали українські майстри-керамісти. У зніманні бренд продовжує серію діалогів з представниками креативної індустрії, прагнучи до єднання творчих світів, взаємного натхнення та відкриття нових культурних горизонтів.

Своїми думками поділилися Софія Горбачевська, Ельвіра Демерджи, Олена Кравець та Богдан Кривошея: про своє ремесло, особисту філософію та шлях до унікального стилю.

Софія Горбачевська, Sofika Ceramics

Софія Горбачевська вважає, що кераміка — це найкращий спосіб висловити свої ідеї, сформулювати свої світовідчуття та втілити внутрішні роздуми в матеріальній формі. Для неї цей процес пов'язаний з відчуттями, взаємодією та балансом, а ліплення відчувається наче танок.

Вона також висловлює захоплення тілом і його контурами, називаючи їх бездоганними. Софія підкреслює, що, коли тіло вигинається, воно має певний ритм і пластику, що нагадує їй про глину. На її думку, глина є пластичною і має своє безформне тіло, якому вона в процесі ліплення надає чисту форму, позбавлену змісту, сенсу чи трактувань.

Софія Горбачевська, Sofika Ceramics

Софія Горбачевська, Sofika Ceramics

Софія Горбачевська, Sofika Ceramics

Ельвіра Демерджи, Aqyar Ceramics

Ельвіра Демерджи зазначає, що ніколи не опиняється в точці, де знає все. Вона постійно шукає нові сенси та досліджує свій страх перед ними. Хоча це може звучати гучно, для неї це має практичне значення. Ельвіра розповідає про особистий досвід та великі відкриття у своєму житті, адже для неї глина є наслідком цього процесу.

Вона згадує, що буквально навпомацки полюбила камʼяні глини та вже протягом шести років через них спілкується з Кримом та своїм творчим пошуком. Ельвіра помітила, що подумки повертається в Крим, його ландшафт, феноменальну стійкість та історію свого народу. Її бабуся, або ж хартанам (з кримськотатарської), показала їй, як любити землю і бути з нею в абсолютній щирій дружбі.

Ельвіра Демерджи, Aqyar Ceramics

Ельвіра Демерджи, Aqyar Ceramics

Ельвіра Демерджи, Aqyar Ceramics

Олена Кравець, Zliplena

Олена Кравець вважає, що всі успіхи є результатами минулих помилок. Вона визнає, що невдачі неодмінно траплятимуться і те, як з ними впоратися, стане найважливішим показником успіху. Олена приймає те, що світ багато в чому випадковий та абсурдний, але вважає, що зусилля часто приводять до результату, тому вони мають сенс. Вона намагається жити так, щоб їй було цікаво.

Олена також зазначає, що заняття накладають відбиток на характер. Кераміка, на її думку, не є такою романтичною, як може здатися. Часто трапляється брак, і інколи доводиться виконувати подвійну роботу. Однак вона надто любить те, що робить, тому, якби мала обрати одну рису характеру, яка найбільше допомагає їй у роботі, це була б наполегливість. Саме ця риса дозволяє їй не опускати руки, коли щось тріщить, ламається або випалюється не так, як задумано. Олена впевнена, що немає інших способів стати хорошим у своїй професії, окрім постійного вдосконалення та навчання.

Олена Кравець, Zliplena

Олена Кравець, Zliplena

Олена Кравець, Zliplena

Богдан Кривошея, Gorn Ceramics

Богдан Кривошея зазначає, що йому цікаво працювати з викликами: адаптуватися до них, пробувати щось нове та експериментувати. Він вважає, що в цьому полягає його основна філософія. Одного разу його друг зауважив, що у Богдана багато хобі, і одне з них — мати ще більше хобі. Цю фразу Богдан часто згадує, підкреслюючи, що є тією людиною, котра не хоче зупинятися на досягнутому, а завжди прагне відкривати нові горизонти, розвивати ідеї та працювати з новими матеріалами. Для нього головне — не зупинятися на тому рівні, на якому перебуває, і не боятися експериментувати, адже це невіддільна частина творчого процесу.

Богдан також стверджує, що його підхід до праці є горизонтальним, а не вертикальним. Він підтримує ідею, що всі члени команди мають бути максимально вільними та щирими у прояві своїх думок і творчості. Важливо, щоб вони були відповідальні за процеси, за які взялися, і не обмежували себе.

Богдан Кривошея, Gorn Ceramics

Богдан Кривошея, Gorn Ceramics

Богдан Кривошея, Gorn Ceramics


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ