FROLOV та Іван Уривський проведуть шоу-показ, де представлять колекцію Spring 2025 Ivasyk

У рамках офіційної програми Ukrainian Fashion Week

АВТОР:

ФОТО: Представлені пресслужбою

ОПУБЛІКОВАНО: 27 серпня 2024

Український бренд FROLOV і театральний режисер Іван Уривський представлять виставу-казку, де покажуть колекцію Spring 2025 Ivasyk. Показ пройде в рамках офіційної програми UFW SS25 за підтримки генерального партнера Sense Bank.

Після того як Фролов уперше побачив спектакль Івана Уривського, у нього одразу виникла ідея співпраці.

«У мене зʼявилося дуже чітке відчуття, що результатом нашої співпраці стане не просто презентація чи постановка, а щось дуже значуще, що буде нести мистецьку, благодійну і просвітницьку цінність тут, у Києві, та у світі»,

— зазначив дизайнер.

Так народилася ідея синтезу високої моди й театру через інтерпретацію української народної казки «Івасик-Телесик». 

Ця казка має для Івана Фролова особливе значення не лише тому, що вона була однією з його улюблених у дитинстві, а й через особисту історію. Його дідусь був теслярем, і цей показ дизайнер присвячує йому.

«Коли Іван (Фролов) запропонував мені зробити щось разом і я дізнався, яка буде локація, мені здалося, що це може бути дуже цікавим викликом для мене. Івасик-Телесик — це народна казка, себто драматургія. Це банально, але в ній сутність людства. Є добро і є зло, є любов і є зрада, є життя і є смерть»,

— розповідає Уривський.

FROLOV та Іван Уривський проведуть шоу-показ, де представлять колекцію Spring 2025 Ivasyk

Сама сила життя, що тече в коріннях «Івасика-Телесика», безпосередньо стане з'єднувальним ланцюгом між одягом та виставою. Провідником у світ моди для режисера-постановника стала його дружина та співавторка вистави Мальвіна Хачатрян. У постановці будуть залучені музиканти, співаки та актори українського театру й кіно, а одні з головних ролей виконають Соломія Кирилова та Акмал Гурєзов.

Нова колекція досліджує містичне і народне, інтимне і вічне вже через дизайнерські прийоми, використовуючи сучасні технології та традиційні українські техніки.

Містичність починається вже зараз, адже місце проведення має лише три (як і кількість Іванів у цій історії) відомих про неї факти: «Фото та відеознімання заборонено. Взуття на підборах не рекомендується. Локація, якої не існує».

Показ зможуть побачити лише 300 глядачів і тільки один раз. Сьогодні FROLOV оголошує про продаж 5 благодійних квитків, прибуток з яких буде перерахований до благодійного фонду «ЯНКО» на потреби паліативного відділення для ветеранів у Реабілітаційній клініці Святенко. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ