Дизайнер Дріс Ван Нотен залишає пост креативного директора власного бренду

Після майже 40 років роботи

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Getty Images, Instagram

ОПУБЛІКОВАНО: 19 березня 2024

Бельгійський дизайнер Дріс Ван Нотен повідомив про те, що в червні йде з посади креативного директора власного бренду після майже чотирьох десятиліть роботи у фешн-індустрії. 

«Я деякий час готувався до цього моменту і відчуваю, що настав час залишити місце для нового покоління талантів, які зможуть привнести своє бачення в бренд»,

— зазначив Дріс Ван Нотен.

Дизайнер народився у сім'ї кравців і з дитинства відвідував з батьком покази в межах Тижнів моди в Парижі та Мілані. У 1981-му Дріс Ван Нотен закінчив знамениту Королівську академію Антверпена, де також навчалися Мартін Маржела, Раф Сімонс, Гайдер Акерманн, Анн Демельмейстер та Ян Фабр, а через 5 років заснував чоловічий бренд Dries Van Noten

Instagram: @driesvannoten

Наприкінці 1980-х дизайнер також почав створювати жіночі колекції й відкрив свій перший бутик в Антверпені, а згодом — у Парижі, Мілані, Токіо та Гонконзі.

Дріс Ван Нотен увійшов в історію моди як інтелектуальний дизайнер, що працював з деконструктивізмом та авангардом, осмислював у своїх колекціях зв'язок людини з природою, досліджував взаємодію кольорів та незвичні форми. Він став першим бельгійцем, що удостоївся виставки в Луврі — у 2014 році Музей декоративного мистецтва присвятив дизайнеру експозицію «Дріс Ван Нотен, Натхнення». 

Instagram: @driesvannoten

Дизайнер зазначив, що ім'я нового креативного директора Dries Van Noten, оголосять згодом, однак він продовжить брати участь у розвитку бренду, що став головним досягненням в його кар'єрі. 

Останнім проєктом, який Дріс Ван Нотен представить особисто, стане чоловіча колекція SS25, показ якої відбудеться в червні у межах Тижня моди в Парижі. Наступну жіночу лінію створить команда бренду, з якою дизайнер співпрацював усі ці роки. «Я впевнений, що вони прекрасно впораються із завданням», — підкреслює дизайнер.

Instagram: @driesvannoten


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ