Анджеліна Джолі вперше створила сукню для церемонії «Оскар»

Образ від бренду Atelier Jolie

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Getty Images

ОПУБЛІКОВАНО: 15 березня 2024

Цього року відома американська акторка Анджеліна Джолі не була присутня на церемонії «Оскар», однак розробила дизайн сукні для однієї з гостей події — письменниці та журналістки Сулейки Джавад. Разом зі своїм чоловіком, музикантом Джоном Батістом, вона знялася в документальному фільмі Netflix «Американська симфонія». За пісню It Never Went Away, яка звучить у стрічці, Батіста отримав номінацію на «Оскар».

У листопаді минулого року Анджеліна Джолі представила власний бренд і студію свідомої моди Atelier Jolie у Нью-Йорку. Зірка підкреслила, що, працюючи з Агентством ООН у справах біженців, вона зустріла багато чудових людей, яким потрібен простір для реалізації своїх талантів. Тож Atelier Jolie — не тільки її перший проєкт у ролі дизайнера, а й платформа для обдарованих майстрів. Анджеліні Джолі близька ідея сталості та слоу-фешн, яку просуває, зокрема, і Фібі Файло. 

Джон Батіст і Сулейка Джавад 

Акторка створила для Сулейки Джавад сукню з плісированого шовку сірого кольору, що підкреслює талію і завдяки своїй текстурі набуває м'якого блиску. Дбаючи про екологічність, Анджеліна Джолі обрала повторно перероблений матеріал.

«Я захоплююся Сулейкою, тим, як вона проживає своє життя і долає труднощі, поєднуючи силу з витонченістю. Я одягнула б її для будь-якої події, адже суть не в самій сукні, а в тому, щоб образ був продовженням людини, яка його носить», 

— підкреслила акторка.

Документальна стрічка «Американська симфонія» розказує про роботу Джона Батісти над симфонією та гастролі артиста в той час, як його дружина Сулейка Джавад дізнається, що хвора на рак. Музикант багато тижнів виступав у різних куточках світу. Не маючи змоги бути поруч з коханою, він писав для неї колискові, як символ турботи та любові на відстані. Одну з них — It Never Went Away — і висунули на здобуття премії «Оскар».

Джон Батіст і Сулейка Джавад 

Анджеліна Джолі зазначає, що хотіла створити сукню, натхнену історією кохання Джавад та її власною творчістю. Жінка найбільш відома як авторка колонки «Перерване життя» в The New York Times та роману «Між двома королівствами», в якому аналізує свою боротьбу з лейкемією та процес відновлення. Вона неодноразово виступала з мотиваційними промовами та була спікеркою конференції TED.

Сукню доповнює принт, створений художником Чезом Гестом, що апелює до сюжету стрічки, — він зображує музиканта, який диригує оркестром. Малюнок виконаний у техніці сумі-є, що є різновидом японського живопису та візуально нагадує акварель.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ