Алессандро Мікеле став новим креативним директором Valentino

Нова глава в історії Дому

АВТОР: Аліса Єрмоленко

ФОТО: Getty Images, Instagram: @valentino, @alessandro_michele

ОПУБЛІКОВАНО: 28 березня 2024

Наприкінці минулого тижня Valentino шокував своїх прихильників звісткою: Пʼєрпаоло Піччолі покинув модний дім після 25 років роботи. Однак завіса таємничості недовго приховувала імʼя нового креативного директора бренду: у пресу швидко просочилися чутки щодо призначення главою Дому Алессандро Мікеле. Сьогодні ж інформацію підтвердив Valentino. Бренд зазначив, що це призначення знаменує початок нового шляху з висвітлення унікальної цінності Дому, його спадщини та кодів.

Окрім цього, в Instagram також зʼявилося звернення від самого Алессандро Мікеле.

«Для мене неймовірна честь бути прийнятим у Maison Valentino. Я відчуваю величезну радість і величезну відповідальність приєднатися до Maison de Couture, де слово "краса" вирізано на колективній історії, створеній з характерної елегантності, вишуканості та надзвичайної грації. Найперше на думку спадає багатство культурної та символічної спадщини, почуття дива, яке вона постійно породжує, дуже дорогоцінна ідентичність, надана з шаленою любов’ю батьками-засновниками — Валентино Гаравані та Джанкарло Джамметті. Ці посилання завжди були для мене важливим джерелом натхнення, і я збираюся вшанувати цей вплив через власну інтерпретацію та творче бачення»,

— написав Алессандро Мікеле.

Алессандро Мікеле став новим креативним директором Valentino

У повідомленні новий креативний директор Valentino подякував Рашіду Мохамеду Рашіду (очільнику модного дому), який надав йому цю можливість, та Якопо Вентуріні (СЕО Valentino). Останнього Алессандро описав як професіонала, здатного поєднувати прагматизм і стратегічне бачення, компетентність і чуйність.

«Сьогодні я добираю слова, щоб назвати радість, оцінити її, аби по-справжньому передати те, що я відчуваю: усмішки, що вириваються з грудей, блаженство вдячності, що запалює очі, той дорогоцінний момент, коли необхідність і краса зустрічаються. Однак радість — настільки жива істота, що я боюся заподіяти їй біль, якщо наважусь вимовити її ім’я. Нехай мій уклін і широко розкриті обійми говорять самі за себе і вітають цієї ранньої весни відродження життя та обіцянку нового розквіту».

Зазначимо, що Алессандро Мікеле протягом майже 8 років, до листопада 2022 року, обіймав посаду креативного директора Дому Gucci. Загалом у компанії він працював 20 років, доєднавшись до команди як дизайнер сумок.

Алессандро Мікеле став новим креативним директором Valentino


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ