За мотивами роману «Керрі» Стівена Кінга створять серіал

Над розробкою шоу працює Amazon

АВТОР:

ФОТО: Кадри з фільму

ОПУБЛІКОВАНО: 22 жовтня 2024

Стримінговий сервіс Amazon, на рахунку якого фантастичне шоу «Володар перснів», працює над новим серіалом, заснованим на романі «Керрі». Це один із найвідоміших творів американського письменника Стівена Кінга — автора, який випустив понад п'ятдесят бестселерів, включно з «Сяйвом» і «Воно», здобув славу «короля жаху» та активно підтримує Україну з перших днів повномасштабного вторгнення.

Шоуранером і режисером шоу стане Майк Фленаган, що раніше працював над драмою «Життя Чака», в основі якого лежить оповідання Кінга. Хто зіграє в новому проєкті Amazon головні ролі, поки що невідомо.

Керрі Стівен Кінг серіал

Роман «Керрі» був опублікований у 1974-му, а вже за два роки книгу екранізував Браян де Пальма. Стрічка, в якій знялися Сіссі Спейсек, Пайпер Лорі та Джон Траволта, вважається одним із найкращих фільмів жахів в історії та ще більше популяризувала твір, відкривши нові можливості для Стівена Кінга.

Роман розказує про сором'язливу 16-річну дівчину на ім'я Керрі, що з дитинства піддавалася насмішкам і знущанням з боку однолітків. Героїню виховує матір, яка належить до релігійного культу, тож вдома ситуація не краща. Керрі почувається непривабливою, незграбною та самотньою. Дівчина мріє про нормальне життя, однак її становище тільки погіршується, аж доки одного дня героїня не відкриває в собі дар телекінезу. Книгу неодноразово адаптували для кіно і телебачення, зокрема у 2013 році на екрани вийшов римейк із Хлоєю Морец та Джуліанною Мур у головних ролях. 

За романом Стівена Кінга Керрі знімуть серіал

Нещодавно також стало відомо, що компанія A24 створить серіал на основі роману Стівена Кінга «Казка» (Fairy Tale). Також у розробці  проєкти за творами письменника «Довга хода» (The Long Walk), «Інститут» (The Institute) та «Людина, що біжить» (The Running Man) з Ґленом Пауеллом, Джошем Броліном і Карлом Глусманом.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ