Вігго Мортенсен особисто представив свій новий фільм в Україні

На фестивалі Миколайчук OPEN

АВТОР:

ФОТО: Надані організаторами фестивалю

ОПУБЛІКОВАНО: 18 червня 2024

Голлівудський актор Вігго Мортенсен, зірка фантастичної трилогії «Володар перснів», картин «Капітан Фантастік» та «Злочини майбутнього», прибув до України. Він особисто представив свою режисерську роботу «Мертві не завдають болю» на фестивалі Миколайчук OPEN у Чернівцях. 

На знак поваги до глядачів актор почав свою промову українською.

«Дякую, що запросили на фестиваль. Це велика честь бути тут і дивитися нашу історію з усіма вами. Вибачте, що, можливо, неправильно щось сказав. Для мене справді важливо бути тут, в Україні. Ви горда і незалежна нація, яка має такою залишатися», 

— підкреслив Вігго Мортенсен, тричі номінований на премію «Оскар». Актор з'явився перед шанувальниками у футболці з тризубом та прикрасив синій піджак піном у вигляді українського прапора. 

Події картини «Мертві не завдають болю», що відкрила фестиваль, розгортаються у Сан-Франциско 1860-х. Вів'єн Ле Куді закохується у мігранта з Данії на ім'я Хольгер, однак героїв розділяє громадянська війна. Головну роль у стрічці зіграла Вікі Кріпс, відома глядачам за фільмом «Корсет». Образ Хольгера втілив на екрані Вігго Мортенсен. На створення картини актора надихнула історія власної матері. 

Нагадуємо, що фестиваль Миколайчук OPEN проходитиме в Чернівцях з 15 по 23 червня. У програмі події хіти світових кінооглядів, фільми із зірковими акторами, наукова фантастика, документальні проєкти та українська класика: стрічка «Таточко» з Дакотою Джонсон і Шоном Пенном, комедійний байопік Kneecap з Майклом Фассбендером, картина Оксани Карпович «Мирні люди», мюзикл Віктора Іванова «За двома зайцями», драма Сергія Параджанова «Тіні забутих предків» та інші. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ