В Україні видадуть фотокнигу Енні Лейбовіц «Дивокрай»

Найкращі знімки фотографки за півстоліття

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Сайт видавництва

ОПУБЛІКОВАНО: 2 січня 2024

Українське видавництво ArtHuss представить прихильникам знаменитої Енні Лейбовіц фотоальбом «Дивокрай», до якого увійшли роботи за останні 50 років. Усього в книзі 350 знімків, більшість з яких не публікувалися раніше. Зокрема, портрети королеви Єлизавети II, Піни Бауш, Леді Гаги, Ріанни, Ніколь Кідман, Серени Вільямс, Сари Джессіки Паркер та Кірстен Данст. Видання надрукують у лютому 2024 року.

Книга Енні Лейбовіц «Дивокрай»

Енні Лейбовіц — одна з найвідоміших сучасних фотографок, що спеціалізується на кінематографічних портретах і ефектних фешн-зніманнях. Мисткиня закінчила Інститут мистецтв Сан-Франциско і почала свою творчу кар’єру у 1970 році зі співпраці з журналом Rolling Stone. Пізніше Лейбовіц також знімала для видань Vanity Fair та Vogue і календаря Pirelli.

Серед культових знімків фотографки, які кожен бачив хоча б раз, романтичний кадр з Йоко Оно та Джоном Ленноном, який був знятий у 1980 році, за декілька годин до смерті музиканта, портрет Вупі Голдберг у ванні з молоком, чорно-біле фото Леонардо Ді Капріо з лебедем, зображення з Меріл Стріп у білому гримі та, звісно, серія фотографій з королевою Єлизаветою II. У 2022 році Енні Лейбовіц відвідала Україну, щоб зробити портрети першої леді Олени Зеленської. 

Фото Сари Джессіки Паркер у книзі «Дивокрай»

Фото Ріанни в книзі «Дивокрай»

Книга Енні Лейбовіц «Дивокрай»

Фото королеви Єлизавети II у книзі «Дивокрай»

Енні Лейбовіц 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ