В Україні покажуть фільм «Мегалополіс» Френсіса Форда Копполи

Стрічка, над якою режисер працював 40 років

АВТОР:

ФОТО: Кадри з фільму

ОПУБЛІКОВАНО: 18 червня 2024

Картину «Мегалополіс», світова прем'єра якої відбулася на 77-му Каннському кінофестивалі, у вересні покажуть українським глядачам. Американський режисер Френсіс Форд Коппола, найбільш відомий за трилогією «Хрещений батько», працював над новою стрічкою 40 років і вважає її головним проєктом свого життя. 

Події картини розгортаються в альтернативному Нью-Йорку майбутнього під назвою Новий Рим. Стрічка розкаже про геніального архітектора Цезаря Катіліна, який намагається перебудувати мегаполіс після фінансової катастрофи та перетворити його на центр цивілізації, але стикається з опором мера.

Працюючи над сценарієм фільму, Коппола надихався історією Давнього Риму. Зокрема, автор звертається до спроби державного перевороту, коли римський патрицій Катіліна виступив проти Цицерона.

Режисер, на рахунку якого 5 «Оскарів», особисто вклав у розробку стрічки $120 мільйонів. Роль обдарованого архітектора виконав Адам Драйвер — зірка картин «Аннетт», «Гуччі» та франшизи «Зоряні війни». Наталі Еммануель, відома за шоу «Гра престолів», зіграла доньку корумпованого мера, що кохає митця, однак не може піти проти своєї родини. Також у стрічці знялися Шая Лабаф, Дастін Гоффман, Форест Вітакер, Обрі Плаза і Лоренс Фішберн. Українська прем'єра епічної картини запланована на 26 вересня.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ