Український продакшн Seek.studio зробив постпродакшн нового документального фільму від Maison Margiela

Київська відеопродакшн-команда працювала разом з дизайнером Джоном Ґальяно та режисером Сашею Касюгою над створенням Nighthawk

АВТОР:

ФОТО: Представлені пресслужбою

ОПУБЛІКОВАНО: 7 жовтня 2024

30 вересня в рамках офіційного розкладу Паризького тижня моди бренд Maison Margiela презентував новий документальний фільм Nighthawk. Сюжет фільму оповідає про кропітке створення колекції Maison Margiela Spring 2024 Couture та історичні посилання, що стоять за кожним образом в колекції. 

У фільмі Nighthawk, знятому Sasha Kasiuha, Кім Кардашян, Гвендолін Крісті та Моніка Беллуччі стають частиною ансамблю муз Maison Margiela. До них приєднуються Лулу Тенні, Леон Дам і Фредерік Біттнер, які також виступали на прем'єрі в рамках чотиривимірної оповіді стрічки.

Розмиваючи межі між реальністю та вигадкою, перформанс досліджує тему ілюзії й реальності, що є центральною у творчості Джона Гальяно для Maison Margiela. Показ супроводжувався живим виконанням струнного квартету, чия музика синхронізована з фільмом. Прем'єра фільму пройшла за запрошеннями та транслювалась для цифрової аудиторії. 


Команда Seek.studio відповідала за повний цикл постпродакшну: монтаж, моушн-дизайн, графічний дизайн, артдирекцію, колірну корекцію та частково звукорежисуру. Робота тривала безперервно протягом трьох із половиною місяців. Такий формат став необхідним через різницю в часі: режисер працював над фільмом вдень у Нью-Йорку, а креативна команда Seek.studio бралася до роботи вночі, коли в Україні був день. Співпраця була особливо продуктивною, оскільки частина команди вже мала досвід спільної роботи з Sasha Kasiuha, зокрема в червні цього року вони разом створювали відеоконтент для американської співачки Мадонни.

Творча природа фільму Nighthawk змусила київський продакшн не просто виконати поставлене технічне завдання — процес роботи над документальним фільмом став повноцінною колаборацією між дизайнером бренду Джоном Ґальяно, режисером фільму Sasha Kasiuha та командою Seek.studio. 

Український продакшн Seek.studio зробив постпродакшн нового документального фільму від Maison Margiela

«Нам доводилося шукати візуальні рішення, які б не тільки доповнювали розповідь, але й розкривали її новими способами, експериментуючи з монтажем, нашаруванням образів, ритмікою. Це був постійний пошук балансу між збереженням оригінальності матеріалу й пошуком візуальної мови, яка б резонувала з естетикою Maison Margiela»,

— розповідає головна монтажерка фільму Катя Мужичук.

Український продакшн Seek.studio зробив постпродакшн нового документального фільму від Maison Margiela

Seek.studio також розповідають, що для «оживлення» деяких кадрів використовували Runway — штучний інтелект, що генерує відео на основі тексту. Хоча Nighthawk — документальне кіно, йому вдалося зберегти мистецьку глибину. Як зазначає співзасновник студії Костя Сень, «Це філософський фільм, близький до відеоарту». Щоб передати складність людської свідомості та часу, команда експериментувала з мультиекспозицією — технікою накладання кількох кадрів.

Масштаб матеріалу (GoPro фіксувала кожен рух учасників Maison Margiela), нестандартний формат та філософська глибина стали викликами. Проте виконавчий продюсер Костя Хитрий зазначає, що кожен такий проєкт — це виклик та інвестиція в розвиток команди.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ