Українські художники створили колекцію стільців з благодійною метою

В колаборації зі студією дизайну Between The Walls

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Надані авторами

ОПУБЛІКОВАНО: 9 травня 2024

Студія дизайну інтер’єрів Between The Walls представила благодійну колекцію стільців, до створення якої долучилися українські художники.

Базову форму перетворили на артоб'єкт, щоб привернути увагу до сучасного мистецтва та допомогти вимушеним переселенцям — стільці стали лотом для збору коштів на будівництво житла у співпраці з фондом Districtone.

У проєкті взяли участь художник з Харкова Гамлет Зіньківський, творчий дует SOC.I.A, співзасновниця простору Depot 12_59 Тамара Турлюн, митці Віталій Кохан, Антон Саєнко та Анастасія Лелюк, дизайнерка Яся Хоменко, а також Наталія Самсонова, працівниця інклюзивної пекарні Good Bread for Good People.

Студія Between The Walls надала художникам повну свободу, щоб кожен стілець був унікальним та існував в єдиному екземплярі.

«По-перше, для нас це спосіб залучити кошти для фонду Disctrictone, щоб закрити першочергові потреби у будівництві житла для переселенців. Другий пріоритет – надихнути митців та дизайнерів на креативну співпрацю», 

— зазначають у студії.

Офіційний запуск проєкту відбудеться 16 травня в Avangarden Gallery. До 21 травня кастомні стільці можна буде ближче роздивитися на виставці в галереї.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ