Українська дизайнерка Вікторія Якуша дебютувала на виставці Design Miami

Гостям представили скульптури з колекції «Земля світла»

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Надані студією Yakusha

ОПУБЛІКОВАНО: 14 грудня 2023

З 6 по 10 грудня українська архітекторка та дизайнерка Вікторія Якуша презентувала в Маямі лімітовану колекцію «Земля світла», що символізує внутрішню силу та віру в добро у часи, коли вони найбільше потрібні. Це серія мінімалістичних білих скульптур — вони зображують казкові створіння, які допомагають власникам подолати негативні думки.

«Небоший» має велику шию, бачить крізь хмари та дозволяє розгледіти мрії. «Швидконіг» позбавляє від страхів і підштовхує до дій, «Сонцегрив» наповнює радістю та спокоєм, а «Довговух» допомагає почути власні думки й відокремити їх від соціальних очікувань. Дизайнерка зазначає, що для того, щоб створіння виконували свою функцію, з ними потрібно взаємодіяти, адже вони дуже тактильні.

«Я намагалася матеріалізувати думку, що в темні часи ми можемо спиратися тільки на світло всередині себе. Тільки воно дозволяє нам залишатися людяними, коли у світі активно проявляється зло», — підкреслює Вікторія Якуша, засновниця архітектурної студії Yakusha та бренду предметного дизайну FAINA.

Колекція виготовлена з натуральних та екологічних матеріалів. У 2018 році команда Yakusha розробила інноваційний матеріал ZTISTA — суміш целюлози, глини, льоноволокна, деревʼяної стружки та біополімерного покриття, що повністю компостується у вологому ґрунті.

Design Miami — глобальний форум, що обʼєднує світові галереї, найвпливовіших дизайнерів, колекціонерів та мистецтвознавців. Вікторія Якуша стала першою українкою, що взяла участь у проєкті. У 2022 році стенд дизайнерки здобув перемогу на виставці Design Miami/ Basel.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ