Що ми знаємо про шоу Раяна Мерфі «Ворожнеча: Капоте проти лебедів»

Історія письменника Трумена Капоте і блискучих світських левиць, які його оточували

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Кадри із серіалу

ОПУБЛІКОВАНО: 26 грудня 2023

Наприкінці січня відбудеться довгоочікувана прем’єра другого сезону антології «Ворожнеча» Раяна Мерфі, що також відомий як автор популярного шоу «Американська історія жахів». Перший сезон серіалу присвячений протистоянню голлівудських акторок Джоан Кроуфорд і Бетт Девіс, а нові епізоди розкажуть про життя письменника Трумена Капоте та його непрості стосунки зі світськими жінками, яких він називав своїми лебідками. Розповідаємо, що варто знати про сюжет і зірковий каст шоу.

Хлоя Севіньї у серіалі «Ворожнеча: Капоте проти лебедів»

В основі серіалу — бестселер Лоренса Лімера «Жінки Капоте: справжня історія кохання, зради та лебединої пісні епохи». Події шоу розгортаються у Нью-Йорку 1970-х, коли письменник — після виходу романів «Сніданок у Тіффані» та «З холодним серцем» — був на вершині слави та оточив себе найкрасивішими та найбагатшими жінками з вищого світу Мангеттену.

Антологія охоплює період до 1984-го (року смерті письменника) та висвітлює його роботу над незакінченою книгою «Почуті молитви», що не здобула такої прихильності, як попередні твори. Роман починається скандальною новелою La Côte Basque 1965, у якій автор розкриває «брудні секрети» своїх світських подруг та демонструє зіпсованість еліти Нью-Йорка. Публікація тексту в журналі Esquire у 1975 році призвела до того, що Трумен Капоте буквально став вигнанцем. Це був важкий час у житті письменника, що страждав від алкогольної та наркотичної залежності.

Демі Мур у серіалі «Ворожнеча: Капоте проти лебедів»

Режисером другого сезону став Ґас Ван Сент, що двічі номінувався на «Оскара» за картини «Розумник Вілл Хантінг» та «Гарві Мілк». Ролі блискучих жінок, що оточували письменника, зіграють Хлоя Севіньї, Демі Мур, Наомі Вотс, Даян Лейн, Каліста Флокгард та Моллі Рінгволд. Що ж стосується самого автора, його образ на екрані втілить британський актор Том Голландер, відомий за серією фільмів «Пірати Карибського моря», стрічкою «Гордість та упередження» і серіалом «Білий лотос».

Даян Лейн у серіалі «Ворожнеча: Капоте проти лебедів»

Сам Раян Мерфі називає продовження серіалу історією про амбіції, дружбу та письменницький блок. «Це роздуми про те, як ти перевершуєш себе і чи це взагалі можливо. Про стосунки між чоловіками та жінками, зокрема геями та їхніми подругами. Ворожнеча ніколи не пов’язана з ненавистю, вона завжди про біль. Щоб шоу спрацювало, це мав бути великий розкол, який стосувався б душевного болю, і Бейб Пейлі (ікона стилю та близька подруга письменника. — Прим. ред.) та Трумен Капоте постали в центрі цього», — підкреслює Мерфі.

Прем'єра шоу відбудеться на каналі FX 31 січня.

Моллі Рінгволд у серіалі «Ворожнеча: Капоте проти лебедів»

Том Голландер у серіалі «Ворожнеча: Капоте проти лебедів»


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ