Селін Діон присвятили документальний фільм

Картина про боротьбу співачки з невиліковною хворобою

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Instagram @celinedion

ОПУБЛІКОВАНО: 22 квітня 2024

Стримінговий сервіс Amazon Prime 25 квітня представить глядачам нову документальну стрічку про життя співачки Селін Діон та її боротьбу з невиліковною хворобою — синдромом ригідної людини. Картину I am: Celine Dion («Я: Селін Діон») створила американська режисерка Ірен Тейлор, номінантка на «Оскар» та володарка премії «Еммі».

«Останні кілька років стали для мене справжнім викликом: від виявлення діагнозу до того, щоб навчитися жити та справлятися з ним, не дозволяючи хворобі визначати мене. Оскільки шлях до відновлення моєї музичної кар’єри триває, я відчула, як сильно мені не вистачає спілкування з шанувальниками. Я вирішила задокументувати цю частину свого життя, підвищити обізнаність про маловідому хворобу і допомогти тим, хто від неї страждає», 

— прокоментувала проєкт Селін Діон.

Instagram: @celinedion

Рідкісну хворобу, що вражає нервову систему і викликає болісні м'язові спазми, діагностували в артистки наприкінці 2022 року. Селін продовжує боротися із захворюванням, що прогресує, та мріє повернутися на сцену. 56-річна співачка майже не відвідує публічні заходи, однак у лютому несподівано з'явилася на церемонії премії «Ґреммі», аби вручити Тейлор Свіфт нагороду за найкращий альбом року.

«Цей надихальний документальний фільм є любовним листом до шанувальників Селін. Він розповідає про музику, що стала центром її життя, та демонструє стійкість людського духу», 

— зазначають у команді співачки.

Нагадуємо, що у 2021 році на екрани також вийшла художня стрічка «Голос кохання» Валері Лемерсьє, заснована на біографії Селін Діон. Картина розказує про шлях артистки до слави, її дитинство, творчі пошуки, особисті трансформації та кохання всього життя.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ