Роботи українського художника Олексія Щербака представили у Нью-Йорку

Картини з серії «Жертви Гренуя»

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Dinara Khairova

ОПУБЛІКОВАНО: 19 квітня 2024

У галереї «Мрія» в Нью-Йорку представили виставку українського художника Олексія Щербака. Проєкт «Жертви Гренуя» нагадує про відомий роман німецького письменника Патріка Зюскінда «Парфуми: історія одного вбивці». Книга досліджує історію талановитого парфумера Жана-Батіста Гренуя, що намагався створити аромат, який змусить людей любити його, — працюючи над унікальною формулою, він не шкодував життя інших. 

Олексій Щербак — митець із Чернігова, що зараз мешкає в Парижі. Він навчався в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури в Києві та отримав престижну французьку стипендію, яка дозволила художнику приєднатися до студії Олів’є Бланкарта в школі Beaux-Arts de Paris.

Олексій створює живописні полотна, натхнені готичними історіями, міфами та легендами і стилем вікторіанської епохи. У серії «Жертви Гренуя» він занурюється у світ спогадів і почуттів, викликаних зовнішніми подразниками.

«Мене захопила ідея відтворити у своїх роботах мимовільну ауру запаху — від яскравих нот весняних пагонів, які випромінюють чарівний аромат, до густого туману міських відтінків, якими душіє втомлене місто. Я хотів показати, як запахи раптово з'являються, захоплюють наші почуття, а потім таємничим чином зникають з полотна, що стає нашою підсвідомістю»,

— зазначає художник. Виставку, організовану Rukh Art Hub у партнерстві з некомерційною організацією Razom for Ukraine, можна буде побачити в галереї «Мрія» до 29 квітня.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ