Новий роман Саллі Руні «Інтермеццо» видадуть українською

Від авторки популярної книги «Нормальні люди»

АВТОР:

ФОТО: Кадр із серіалу, Instagram

ОПУБЛІКОВАНО: 18 жовтня 2024

Команда «Видавництва Старого Лева» повідомила, що працює над перекладом нової книги відомої ірландської письменниці Саллі Руні «Інтермеццо». Авторка представила свій дебютний роман «Розмови з друзями» у 2017 році, а вже з наступною книгою — «Нормальні люди» здобула міжнародну популярність.

Обидва твори були адаптовані для телебачення. Особливої любові глядачів удостоївся проєкт Hulu «Нормальні люди», головні ролі в якому зіграли Пол Мескаль і Дейзі Едгар-Джонс. За сюжетом Маріанна і Коннелл навчаються в одній школі. Хоча вони добре ладнають, герої вдають, що не знайомі, адже належать до різних світів. Між хлопцем і дівчиною виникає дивовижний зв’язок — за роки навчання Маріанна і Коннелл то віддаляються, то зближуються, однак не можуть забути один одного. Кожен із героїв шукає власний шлях, переживає епізоди саморуйнування і депресії, та намагається зрозуміти, що таке справжня близькість і любов.

Завдяки бестселеру «Нормальні люди» Саллі Руні стала однією з найпопулярніших сучасних письменниць. У 2022 році Time включив авторку до списку 100 найвпливовіших людей у світі.

Новий роман Саллі Руні українською

Новий роман письменниці «Інтермеццо» був представлений у жовтні на Франкфуртському книжковому ярмарку. В центрі сюжету — історії двох братів, що переживають втрату. Пітер — дублінський юрист, успішний, компетентний і, на перший погляд, непохитний. Але після смерті батька він ледь засинає без ліків і має непрості стосунки з двома дуже різними жінками — першим коханням, Сильвією, та студенткою Наомі, для якої життя — це суцільний жарт.

Іван — професійний шахіст, що завжди вважав себе соціально незграбним самітником і повною протилежністю старшому брату. Проте в перші тижні жалоби він зустрічає Марґарет — жінку, яка також намагається впоратися з непростим минулим. Їхні життя несподівано і міцно переплітаються.

Для двох братів, що переживають горе, та людей, яких вони кохають, це нова інтерлюдія — період жаги, відчаю та надії. Шанс дізнатися, наскільки багато може вмістити одне життя, не зламавшись.

«Видавництво Старого Лева» придбало права на публікацію роману, однак поки що невідомо, коли він вийде українською мовою.

Кадр із серіалу «Нормальні люди»


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ