Louis Vuitton випустить книгу, присвячену ароматам бренду

Видання про красу природи та мистецтво парфумерії

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Stephen Lewis, Louis Vuitton

ОПУБЛІКОВАНО: 29 січня 2024

Парфумер французького модного дому Louis Vuitton Жак Кавальє-Бельтруд написав книгу, в якій розказав про секрети підбору інгредієнтів та процес створення знакових ароматів бренду. У виданні «Атлас парфумів» він описує особливості таких рослин, як лайм і ветивер, китайська магнолія, жасмин, османтус та індійська тубероза.

Парфумер ділиться тонкощами поетичного і кропіткого процесу, зокрема методами збирання рослин та екстракції ефірних олій, що стають основою складних ароматів. 

Згадка кожної насінини, плода, листка чи квітки асоціюються з красою природи, розкішшю та відкриттям нових горизонтів. У видавництві Thames & Hudson зазначають, що книга стане прекрасним подарунком для тих, хто цінує витончене мистецтво парфумерії та любить подорожі. Жак Кавальє-Бельтруд працював над лімітованим виданням майже 3 роки.

На сайті Louis Vuitton також поділилися текстом, присвяченим семи відомим ароматам бренду. 

Так Жак Кавальє-Бельтруд описує флакон Rose Des Vents: 

«У троянди є все: сила, кокетливість, крихкість, пристрасть, солодкість, спокуса... Травневу троянду ми отримуємо з Грасса. В ній є натяк на мускус, що надає їй надзвичайного характеру, який розкривається в серці та базових нотах аромату. В цій унікальній квітці присутні відтінки меду, бджолиного воску та пряна солодкість. Для створення парфуму використовуються декілька видів троянд, за якими прихована півонія — вона має аромат із ноткою дикості, привабливий, майже схожий на конвалію. Це квітка, якій потрібні троянди, щоб наважитися висловитися і показати свою неймовірну свіжість. Rose Des Vents починається з деревної ноти американського кедра та флорентійського ірису, які структурують мелодію троянд і дозволяють півонії відчуватися на шкірі». 

«Агарове дерево надзвичайно цінне. Воно походить з Лаосу і доставляється через Індію, Індонезію, Бангладеш, Аравійський півострів… Воно символізує запахи Сходу, рідкісний і старовинний порошок, що навіює думки про подорожі, а у суміші з нарцисом створює аромат надзвичайної розкоші. Сильна, майже гірка зелена нота нарциса надає енергію томному дереву агар. Я хотів віддати данину трохи забутому аромату, характер якого виходить далеко за межі відвертого запаху його квітки»

— так парфумер характеризує парфум Matière Noire.

А ще він ділиться особистими враженнями, що стоять за розробкою аромату Turbulences:

«Стежка. Серпнева ніч у моєму маленькому селі Кабріс неподалік від Грасса. Раптом я різко зупинився, захоплений надзвичайним ароматом. Наді мною було поле туберози, а внизу — поле жасмину. Момент чуттєвості серед нічного спокою. Піднесена мить, яку я хотів зафіксувати. Жасмин — вираження видимої крихкості, адже в його делікатності його сила. Мені захотілося використати найніжніший жасмин —  самбак, який у Китаї заварюють як чай. У парфумах він розкриває силу котячих. Тубероза — наче тигриця, яку не варто обмежувати. Магнолія надає їй необхідної ясності та легкості, підтримуючи прагнення до ніжності».

Прочитати описи інших знакових ароматів бренду можна на сайті Louis Vuitton

Книга «Атлас парфумів» з'явиться в обраних бутиках у Франції з 2 лютого. Цього ж дня клієнтам запропонують ексклюзивний набір вартістю €5 тисяч, що включатиме не тільки видання, а й 45 флаконів з парфумерними екстрактами Louis Vuitton. Починаючи з червня книгу можна буде замовити онлайн. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ