LOEWE доповнив нову колекцію картинами художника Річарда Гокінса

Між модою і сучасним мистецтвом

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: LOEWE

ОПУБЛІКОВАНО: 24 січня 2024

Іспанський бренд LOEWE, який щосезону дивує нас оригінальними аксесуарами та незвичними формами, представив у Парижі чоловічу колекцію, натхнену авангардними творами Річарда Гокінса. 

Креативний директор марки Джонатан Андерсон відмовляється від формальностей і строгих правил, прикрашаючи яскравими зображеннями митця шопери, фактурні штани, худі та в'язані сукні. Його колекція FW24 презентує інший вид маскулінності — грайливий і невимушений.

Локацією проведення шоу став мінімалістичний павільйон, білі стіни якого також прикрасили цифровими колажами та картинами Гокінса. Аналогічне рішення використали й для фотозони, на фоні якої позували зіркові гості показу, включно з акторами Джеймі Дорнаном, Джошем О'Коннором і Тейлор Рассел. Так бренд стирає рамки між модою і сучасним мистецтвом, фешн-івентом та візитом до галереї. 

Річард Гокінс — американський художник і професор Каліфорнійського університету. Найчастіше автор працює з колажами та скульптурою, поєднуючи образи класичного мистецтва і попкультури, зображення античних героїв і сьогоднішніх знаменитостей, авангард і кітч. 

Роботи Річарда Гокінса зберігаються в MoMA, Музеї американського мистецтва Вітні та Чиказькому художньому інституті. Його твори демонструвалися на виставках у Нью-Йорку, Лондоні, Амстердамі, Осло, Мадриді та Кельні. 

Мистецтвознавиця Роберта Сміт зазначає, що одна з провідних тем художника — зображення молодих чоловіків, що наче вирізані з глянцевих журналів чи каталогів.

Моделі LOEWE виглядали на подіумі наче герої Гокінса, що виступають проти передбачуваності в моді та мистецтві, не визнають гендерних обмежень і прикривають оголене тіло оксамитовими пальто і джемперами вільного крою.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ