Катрін Денев озвучила збірку віршів «Абрикоси Донбасу» французькою

Книгу української письменниці Любові Якимчук

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Надані видавництвом

ОПУБЛІКОВАНО: 11 січня 2024

У червні 2023 року французьке видавництво Les éditions des femmes випустило збірку української письменниці Любові Якимчук «Абрикоси Донбасу», а тепер представило аудіоверсію книги. Її озвучила легенда французького кіно, зірка фільмів «Денна красуня» і «Шербурзькі парасольки» Катрін Денев.

«Уже можна розповідати. Катрін Денев озвучила «Абрикоси Донбасу» — наша з нею аудіокнижка відтепер у книгарнях Франції, а також на всіх французьких аудіоплатформах. Там почуєте і мій голос, бо заголовки та ще п'ять-шість віршів для книжки начитала я, українською»,

— зазначила авторка. Письменниця підкреслила, що команда Les éditions des femmes активно підтримує Україну, а вона сама мріяла про співпрацю з акторкою.

У видавництві впевнені, що Катрін Денев має велике коло прихильників, тож це допоможе більшій кількості людей дізнатися про глибоку і щемку поезію, присвячену Донбасу. Послухати аудіокнигу можна на сторінці платформи. 

Любов Якимчук — поетеса родом із Луганщини, яка у 2014 році втратила дім. Свої емоційні переживання, дитячі спогади та бажання близькості в зруйнованому війною місті вона описала у віршах, що увійшли до збірки «Абрикоси Донбасу». У 2017-му авторка одержала літературну премію Фонду Лесі та Петра Ковалевих у Нью-Йорку, а весною минулого року була номінована на Emerging Europe Awards.

Нагадаємо, що Катрін Денев висловила свою солідарність з українським народом. На 79-му Венеційському кінофестивалі акторка з'явилася з синьо-жовтим прапором на сорочці та заявила, що її розум і душа з Україною. Минулого року вона також зачитала вірш Лесі Українки «Надія» на відкритті Каннського кінофестивалю. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ