Оскарівську стрічку «20 днів у Маріуполі» можна подивитись онлайн

На платформі українського кіно Takflix

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Кадри з фільму

ОПУБЛІКОВАНО: 21 березня 2024

Цьогорічна церемонія «Оскара» стала для нас особливою, адже Україна вперше в історії отримала головну кінопремію за документальну стрічку «20 днів у Маріуполі». Це не тільки важливе культурне досягнення, а й нагадування світу про війну, що продовжується вже понад 10 років, сміливість українців та боротьбу за свободу. 

Після здобуття «Оскара» стрічку Мстислава Чернова повернули в український прокат. Зараз її можна подивитися в кінотеатрах «Жовтень», KINO42 і «Планета кіно», а відсьогодні — і онлайн на платформі Takflix. 

Кореспонденти Associated Press Мстислав Чернов, Євген Малолєтка і продюсерка Василіса Степаненко прибули до Маріуполя 24 лютого, за годину до початку повномасштабного вторгнення. Вони фіксували все, що відбувається в місті: гуманітарну катастрофу, обстріли та злочини російських військ, а також діяльність лікарів і героїчних жителів Маріуполя. На 21-й день після початку вторгнення команді вдалося виїхати з міста через гуманітарний коридор.

Мстислав Чернов створив свій перший повнометражний фільм після майже десятиліття висвітлення міжнародних конфліктів. Стрічка ґрунтується на щоденних репортажах та особистих зйомках власної країни у війні. Вона не тільки демонструє страшні наслідки російського вторгнення, а й підкреслює важливість роботи журналістів по всьому світу.

Нагадуємо, що під час вручення премії «Оскар» режисер підкреслив, що хотів би, аби Росія ніколи не нападала на Україну і він не створював цей фільм. 

«Я не можу змінити історію, не можу змінити минуле. Проте ми можемо зробити так, щоб історію виправити, щоб правда перемогла. І щоб загиблі люди Маріуполя та ті, хто віддав своє життя, ніколи не були забуті», 

— зазначив Мстислав Чернов.

Платформа Takflix — це перший онлайн-кінотеатр українського кіно, що був створений у 2019 році. Місія проєкту полягає в тому, щоб знайомити глядачів в Україні та за кордоном з найкращими новими стрічками й підтримувати національну культуру —  50% від продажу квитків на Takflix отримують творці фільмів. У каталозі кінотеатру десятки картин, зокрема стрічки «Памфір», «Люксембург-Люксембург», «Бачення метелика», «Дике поле», «Атлантида» та багато інших. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ