Джейкоб Елорді зіграє монстра Франкенштейна в новому фільмі Гільєрмо дель Торо

Новий проєкт зірки серіалу «Ейфорія» та стрічки «Солтберн»

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Кадри з фільму

ОПУБЛІКОВАНО: 8 січня 2024

Австралійський актор Джейкоб Елорді зіграє головну роль у новому фільмі Гільєрмо дель Торо для Netflix. Мексиканський режисер відомий завдяки своїм загадковим картинам про містичних створінь: «Лабіринт Фавна», «Багряний пік» та «Форма води», що удостоївся чотирьох «Оскарів». 

26-річний актор втілить на екрані образ чудовиська, яке створив геніальний вчений Віктор Франкенштейн. Монстр, що не може знайти собі місця серед живих, — головний герой культового роману Мері Шеллі «Франкенштейн, або Сучасний Прометей». В числі найвідоміших фільмів про чудовисько перша екранізація книги 1931 року, де ефектного героя зіграв Борис Карлофф. 

Instagram: @jacobelordi

Джейкоб Елорді замінив у цій ролі Ендрю Гарфілда, який покинув проєкт через конфлікт знімальних графіків. Вченого Віктора втілить Оскар Айзек, також у стрічці знімуться Міа Гот, Крістоф Вальц та Ларс Міккельсен.

Джейкоб Елорді вперше заявив про себе у 2018 році з романтичною комедією «Будка поцілунків», але справжнім проривом для артиста став серіал HBO «Ейфорія» про життя і проблеми підлітків. За ним послідувала стрічка Софії Копполи «Прісцилла», де актор зіграв Елвіса Преслі, та чорна комедія Еміралд Фіннелл «Солтберн» про британську еліту, що стала хітом у соціальних мережах.

Прихильники артиста люблять його не тільки за акторський талант, а й за любов до мистецтва, плівкової фотографії і кінематографу — на своїй сторінці в Instagram Джейкоб Елорді ділиться з підписниками улюбленими фільмами та знахідками. У 2021 році актор приїздив до Києва на зйомки рекламної кампанії аромату BOSS The Scent Le Parfum.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ