Дивимося трейлер фільму «Мегалополіс», над яким працювали 40 років

Масштабна картина Френсіса Форда Копполи

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Кадри з фільму

ОПУБЛІКОВАНО: 6 травня 2024

Американський режисер Френсіс Форд Коппола, найбільш відомий за трилогією «Хрещений батько», представив трейлер свого нового фільму «Мегалополіс», світова прем'єра якого відбудеться на 77-му Каннському кінофестивалі.

Події картини розгортаються в альтернативному Нью-Йорку майбутнього під назвою Новий Рим. Стрічка розкаже про геніального архітектора Цезаря Катіліна, який намагається перебудувати мегаполіс після фінансової катастрофи та перетворити його на центр цивілізації, але стикається з опором мера.

Працюючи над сценарієм фільму, Коппола надихався історією Давнього Риму. Зокрема, автор звертається до спроби державного перевороту, коли римський патрицій Катіліна виступив проти Цицерона.

Режисер, на рахунку якого 5 «Оскарів», 6 «Золотих глобусів», премія BAFTA і 2 «Золоті пальмові гілки» Каннського кінофестивалю, вважає цю стрічку головним проєктом свого життя. Френсіс Форд Коппола працював над «Мегалополісом» 40 років, особисто вклавши у розробку фільму $120 мільйонів.

Роль обдарованого архітектора виконав Адам Драйвер, зірка картин «Аннетт», «Гуччі» та франшизи «Зоряні війни». У трейлері актор стоїть на краю хмарочоса, оглядаючи панораму фантастичного Нью-Йорка. Він зупиняє час, контролюючи навколишню реальність до найменших дрібниць.

Наталі Еммануель, відома за шоу «Гра престолів», зіграла доньку корумпованого мера, що кохає митця, однак не може відмовитись і від своєї родини. Також у стрічці знялися Шая Лабаф, Дастін Гоффман, Форест Вітакер, Обрі Плаза і Лоренс Фішберн.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ