alyona alyona і Jerry Heil представлять Україну на Євробаченні-2024

З піснею Teresa & Maria

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Instagram

ОПУБЛІКОВАНО: 4 лютого 2024

Співачки alyona alyona і Jerry Heil перемогли у фіналі національного відбору на Євробачення і представлять Україну на престижному музичному конкурсі з композицією Teresa & Maria.

За дует проголосувала найбільша кількість українців у застосунку «Дія», при цьому фаворитом журі став інший учасник — гурт Ziferblat з піснею Place I Call Home. Також за право взяти участь у Євробаченні-2024 боролися INGRET, MELOVIN, YAGODY, YAKTAK, ANKA, Drevo, Skylerr, NAZVA і NAHABA.  

Instagram: @thejerryheil

У 2022 році alyona alyona і Jerry Heil об'єдналися для створення спільного альбому Dai Boh, запросивши до співпраці європейських артистів. Так співачки хотіли краще познайомити закордонну аудиторію з українською культурою та звучанням. Пізніше вони разом вирушили в музичний тур у США. 

Пісню Teresa & Maria артистки присвятили українським жінкам, що виявляють неймовірну стійкість та сміливість в умовах повномасштабного вторгнення, а також важливості єднання задля перемоги. 

Instagram: @thejerryheil

«Більше 720 тисяч голосів за нас. Це вражаюче, ми розгубили всі слова від емоцій вдячності! Українська музика вже є частиною європейської культури, а наша задача — зробити так, щоб українська пісня звучала. Постійно звучала! Дякуємо вам, що допомагаєте нам це зробити. І дякуємо Збройним Силам України, завдяки яким у нас є можливість творити і жити у вільній країні!» 

— зазначили співачки.

Нагадаємо, що для Jerry Heil це вже третя спроба взяти участь у Євробаченні, у той час як alyona alyona вперше претендувала на перемогу в Національному відборі.

68-й пісенний конкурс проведуть у травні у шведському місті Мальме. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ