У приватному саду готелю Bulgari Paris розташований ресторан Il Ristorante — Niko Romito. Прихований від сторонніх очей, він пропонує інтимну атмосферу та новий гастрономічний досвід. Він відмовляється від видовищності на користь виразної індивідуальності.
Інтер’єр Il Ristorante — Niko Romito, від дивану Antonio Citterio до освітлення Barovier & Toso, натхнений паризькою класикою, однак виконаний виключно з предметів італійського виробництва. У залі ресторану особлива увага приділена акустиці та поєднанню дубової й кленової підлоги. Дзеркала продумано розміщені навпроти саду, а стіни оздоблені шафрановим шовком від Bulgari.
Культурний обмін між Францією та Італією відображено й у меню, створеному Ніко Роміто — шеф-кухарем-візіонером, який має три зірки Мішлен за свій ресторан Reale в італійській провінції Абруццо. Проєкт, створений ним для готелю Bulgari Paris, — це антологія найпрекрасніших італійських страв, переосмислених через призму сучасності.
«Я уявив справді автентичний гастрономічний досвід, що поєднує красу італійського мистецтва з креативністю Bulgari в одній точці простору і часу»,
— пояснює Ніко Роміто.
Італійська гастрономічна традиція насамперед базується на принципі простоти та виразного смаку, і це чудово ілюструє одна з фірмових страв Ніко — овочева лазанья. Окрім цього, кулінарна традиція Франції завжди була особливою для Роміто, тож у своєму закладі він вшановує деякі класичні страви, як-от цибулевий суп.
Кулінарна філософія шеф-кухаря відповідає сучасним очікуванням щодо здорового й збалансованого харчування, зокрема, він мінімізує використання тваринних жирів.
«Кожен шеф має свою унікальну ідентичність, бачення й інтерпретацію італійської кухні. Як би я охарактеризував свою? Я б сказав, що це сучасна інтерпретація, яка використовує дослідження, експертизу та наукове застосування технік, що дозволяють нам переглянути традицію через призму сучасності»,
— наголошує Ніко.
Il Ristorante — Niko Romito є унікальним поєднанням сучасної та автентичної італійської кухні й мистецтва гостинності, що є невіддільною рисою Італії. Ніко Роміто продумав усе до найдрібніших деталей: хліб випікають з трьох видів борошна, посуд — від історичного виробника порцеляни Ginori 1735, скло — від Salviati, столові прибори — від Bulgari.
Винна карта охоплює як найкращі вина з маєтку Podernuovo a Palazzone, керованого Джованні Булгарі, так і органічні вина від менш відомих виноробень.