Фільм «20 днів у Маріуполі» покажуть на Netflix

Стрічка, що принесла Україні перший «Оскар»

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Getty Images

ОПУБЛІКОВАНО: 16 квітня 2024

Документальний фільм Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі» представлять на Netflix — стрічка буде доступна до перегляду з 21 квітня. Картина, що висвітлює війну, принесла Україні перший в історії «Оскар», а також була відзначена премією BAFTA.

Кореспонденти Associated Press Мстислав Чернов, Євген Малолєтка і продюсерка Василіса Степаненко прибули до Маріуполя 24 лютого, за годину до початку повномасштабного вторгнення. Вони фіксували все, що відбувається в місті: гуманітарну катастрофу, обстріли та злочини російських військ, а також діяльність лікарів і героїчних жителів Маріуполя. На 21-й день після початку вторгнення команді вдалося виїхати з міста через гуманітарний коридор. У 2023 році команду нагородили Пулітцерівською премією

Мстислав Чернов створив свій перший повнометражний фільм після майже десятиліття висвітлення міжнародних конфліктів. Стрічка не тільки демонструє страшні наслідки російського вторгнення, а й підкреслює важливість роботи журналістів по всьому світу.

Нагадуємо, що, одержуючи «Оскар» на сцені Театру «Долбі», Мстислав Чернов зазначив, що хотів би, щоб Росія ніколи не нападала на Україну і він не знімав свій фільм. Режисер нагадав про важливість перемоги правди та збереження пам'яті про людей, що загинули. 

Наразі стрічка «20 днів у Маріуполі» також доступна до перегляду на українських стримінгових сервісах, зокрема Takflix та Megogo.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ