Український художник Waone оформив вітрину бутика Hermès

Робота над проєктом тривала понад рік

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Надані художником

ОПУБЛІКОВАНО: 7 травня 2024

Український художник Waone (Володимир Манжос) створив оформлення для бутика французького дому моди Hermès. Новий магазин бренду розмістили в аеропорту Кансай в Осаці.

Свій проєкт митець, що працює з муралами, живописом, графікою та скульптурою, конструюючи власні фантастичні світи, присвятив протистоянню дня і ночі, світла й темряви.

Дуже радий нарешті поділитися чудовою новиною. Після 14 місяців спільної роботи з командою Hermès ми нарешті втілили цю ідею у життя! <...> Вікно, орієнтоване на південь, символізує день та світло, а північне — знаменує ніч», 

— підкреслив художник. Сюрреалістичні скульптури виставлятимуть в бутику протягом року в рамках проєкту Hermès Art Windows.

Waone народився в 1981 році під Києвом, хлопець з дитинства цікавився мистецтвом і вчився малювати самостійно. Початково Waone здобув популярність як стріт-арт-художник із впізнаваним стилем й унікальним баченням.

У 2005-му він разом з іншим графіті-митцем — АЕС (Олексій Бордусов) заснував об'єднання Interesni Kazki. Художники створили понад 100 робіт по всій Україні та взяли участь в одному з найпрестижніших фестивалів сучасного мистецтва — Miami Art Basel.

З 2016 року Waone працює як самостійний автор. На рахунку митця виставки в Парижі, Нью-Йорку, Лос-Анджелесі, Відні, Римі, Мілані, Мадриді та Амстердамі. 

У 2021 році художник також створив артвітрини для ЦУМу, поєднавши містику та науку, музичні інструменти, фантастичних тварин і геометричні фігури.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ