alyona alyona & Jerry Heil пройшли у фінал Євробачення-2024

Переглядаємо виступ представниць України

АВТОР: Аліса Єрмоленко

ФОТО: Instagram: @thejerryheil

ОПУБЛІКОВАНО: 8 травня 2024

Учора в Мальме відбувся перший півфінал пісенного конкурсу «Євробачення-2024», де Україну представили виконавиці alyona alyona і Jerry Heil з композицією Teresa & Maria, присвяченою українським жінкам. Постановницею виступу співачок стала українська режисерка, номінантка на престижну музичну премію «Ґреммі» Таню Муіньо, відома своїми співпрацями з Гаррі Стайлсом, Брітні Спірс, Ленні Кравіцом та іншими світовими знаменитостями.

Згідно з результатами глядацького голосування, alyona alyona і Jerry Heil пройшли у фінал конкурсу, тож уже цієї суботи о 22:00 за київським часом українки знову піднімуться на сцену Мальме, аби підкорити її.

«Ми в фіналі Євробачення-2024! Безмежно вдячні за ваші голоси! Ваша підтримка неймовірно цінна для нас!»

— йдеться у спільній публікації представниць України.

Зазначимо, що, окрім України, до великого фіналу також потрапили представники Сербії, Португалії, Словенії, Литви, Фінляндії, Кіпру, Хорватії, Ірландії та Люксембургу.

Нагадаємо, що під час офіційної церемонії відкриття пісенного конкурсу в Мальме alyona alyona і Jerry Heil продемонстрували образи від українського бренду Litkovska. Головним меседжем їхнього виходу, як і номеру загалом, стали обʼєднання і відбудова країни.

«Ми маємо не тільки донести всій Європі, що українська пісня має величезний шлях і з кожним роком стає все потужнішою і вагомішою у світі, а й говорити про необхідне у важкі для нас часи. Обʼєднавшись, ми прагнемо відбудувати зруйновану ворогом Великокостромську гімназію у Дніпропетровській області, аби якнайшвидше учні повернулись до місця, де є чудове минуле і не менш чудове майбутнє. Ми обʼєднані, і кожен з нас має наближати нашу перемогу — музикою, словом, діями! Саме тому ми обрали символом нашої місії ключ — як ніби ознака фантомного дому, який людина все ще відчуває, але вже ніколи туди не повернеться. Але все матеріальне можна відбудувати! І ми закликаємо зробити це разом — заради спільного мирного майбутнього»,

— кажуть співачки.

alyona alyona & Jerry Heil пройшли у фінал Євробачення-2024

Українська дизайнерка Лілія Літковська, яка створила образи артисток, також зазначила, що натхненням та основною ідеєю для неї став невидимий звʼязок із рідним домом.

«З початку війни тисячі й тисячі українців втратили свої домівки, але є дещо, що завжди залишається з нами, і це невидимий зв’язок із рідним домом, нашим корінням та батьківщиною, який ніщо та ніхто не в змозі зруйнувати. Ключі в декорі вбрання символізують саме цю прив’язаність до рідної домівки, що закарбована в нашому серці, де б ми не були, і саме вона стане ключем до відновлення, відбудови та повернення відчуття дому».


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ