Дивимося перший трейлер серіалу Netflix «Сто років самотності»

За відомим твором Ґабріеля Ґарсія Маркеса

АВТОР: Катя Теллер

ФОТО: Кадри з серіалу

ОПУБЛІКОВАНО: 19 квітня 2024

Стримінговий сервіс Netflix представив перший трейлер серіалу «Сто років самотності», заснованого на знаменитому романі Ґабріеля Ґарсія Маркеса. Шоу, що вийде на екрани пізніше цього року, знімали в Колумбії за підтримки родини письменника, нагородженого Нобелівською премією. 

Книга «Сто років самотності» була вперше опублікована в 1967 році і вважається головним романом Маркеса — одного з найвпливовіших авторів Латинської Америки, що писав у стилі «магічного реалізму» наряду з Хорхе Луїсом Борхесом та Хуліо Кортасаром.

Твір описує історію життя родини Буендіа та вигаданого колумбійського міста Макондо впродовж ста років. Поселення заснував вольовий та імпульсивний Хосе Аркадіо Буендіа, що цікавився таємницями всесвіту. Через десятиліття нащадок героя Ауреліано розшифровує загадкові пергаменти, що зберігаються в будинку Буендіа і оповідають історію незвичайної сім'ї. У цей же час місто опиняється в епіцентрі смерчу і безслідно зникає.

У своєму романі Ґабріель Ґарсія Маркес звертається до містичних образів та міфів, поєднуючи буденні речі з надзвичайними. Вчинки героїв книги визначаються долею, якій вони не в силі опиратися, як і персонажі античних трагедій. Книга була перекладена на 40 мов та розійшлася тиражем у понад 50 мільйонів копій.

У 2019 році стало відомо, що Netflix першим отримав права на екранізацію культового роману. У компанії підкреслили, що це — один з найамбітніших проєктів регіону, створений талановитими художниками з Латинської Америки. Режисерами 16-серійного шоу стали Алекс Ґарсія Лопес та Лаура Мора.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ