Готуємо разом з Harper`s Bazaar: веганська сироїдська паска у білому шоколаді

Варто спробувати

Поделись с друзьями:

2 травня весь православний світ відзначає Великдень, одним із символів якої є паска – традиційна святкова випічка. У кожній родині є свої рецепти і традиції. Спеціально для Harper`s Bazaar своїм рецептом поділилася засновниця компанії Glossary Organic Products та екофонду Glossary Foundation Анастасія Цибуляк. 

Відомо, що глютен є алергеном. Мої діти ходять до садочка, тому часто хворіють на ГРВІ. Перше, що призначають у цих випадках педіатр і лор – безглютенова дієта, щоб зменшити набряки. Як і  інші віруси, КОВІД також спричиняє набряки, тож зниження глютену у раціоні дозволить легше пройти через цей період. 

Також я намагаюся обмежувати кількість цукру у меню дітей. Сироїдська паска його не містить, що робить її кориснішою. Разом із тим вона буде смачною не лише для адептів здорового способу життя – тільки спробуйте! Ще плюс: її не потрібно випікати, отже – економія часу та сил. 

Вам знадобиться:

- 1 скибочка гарбуза 
- 2 моркви
- 150 г волоських горіхів
- 10 фініків
- 10 шт. кураги
- 10 г какао боби
- 10 г меленої кориці
- 50 г насіння льону
- 50 г родзинок

Как приготовить веганскую паску

Приступаємо до приготування.

1. Змішуємо волоські горіхи, корицю, какао, льон і пробиваємо у блендері. Також подрібнюємо у блендері гарбуз, нарізаний шматочками, слідом – моркву, курагу та фініки, збиваємо.

2. Перемішуємо всі інгредієнти у глибокій тарілці, має вийти однорідна консистенція. Додаємо родзинки. 

3. Змочуємо руки та ліпимо паску з нашого «тіста». 

Как приготовить веганскую паску

4. Встеляємо дно та боки форми для паски (13 см діаметр) пергаментним папером, ретельно заповнюємо її «тістом». Тісто повинно настоятися 8 годин.   

5. Готову паску я вкриваю глазур’ю з розтопленого білого шоколаду (веганського).  Для глазурі нагріваємо 60-70 грам білого веганського шоколаду до 40С, охолоджуємо приблизно до 25С, щоб отримати густу консистенцію як у глазурі.

6. Покриваємо глазур’ю нашу паску. Прикрашаємо ароматним розмарином або лавандою.

Как приготовить веганскую паску

7. Окрема важлива деталь — до паски в екосоуснику подаю дивовижно смачний бананово-апельсиновий крем із сиропом агави.

Для бананово-апельсинового крему вам знадобиться (на дві порції)

- 50 г банану
- 20 г мигдалевого молока
- 80 г тофу
- 13 г сиропу агави
- 13 г соку лимону
- 1 ч.л. есенції лимону
- 1 ч.л. есенції апельсину

Всі інгредієнти збиваємо у блендері до однорідної кремової консистенції.