У короля Чарльза III діагностували рак — офіційна заява Букінгемського палацу

«Боже, бережи короля»

АВТОР: Аліса Єрмоленко

ФОТО: Instagram: @theroyalfamily

ОПУБЛІКОВАНО: 6 лютого 2024

У січні Чарльза III госпіталізували для планового лікування доброякісного збільшення передміхурової залози. Тоді Букінгемський палац запевнив, що стан здоровʼя короля є задовільним, однак учора на сайті палацу та в офіційному Instagram зʼявилася ще одна заява: у 75-річного Чарльза діагностували рак.

Повідомляється, що під час нещодавнього обстеження лікарі відзначили окрему проблему, що викликала занепокоєння. Подальші діагностичні тести виявили у короля одну з форм раку.

У короля Чарльза III діагностували рак

Окрім цього, Букінгемський палац зазначив, що учора, 5 лютого, Чарльз III розпочав курс лікування, на час якого лікарі порадили йому відкласти публічні обовʼязки. Водночас протягом цього періоду Його Величність продовжуватиме займатися державними справами та офіційними документами, як зазвичай.

«Король вдячний своїй медичній команді за швидке втручання, яке стало можливим завдяки нещодавній операції в лікарні. Він, як і раніше, цілком оптимістично ставиться до свого лікування і сподівається якомога швидше повернутися до повноцінної громадської роботи»,

— йдеться у повідомленні.

Чарльз III вирішив розповісти про свій діагноз, аби запобігти спекуляціям. Його Величність сподівається, що це підштовхне суспільство до розуміння всіх тих, хто бореться з раком в усьому світі.

У короля Чарльза III діагностували рак

Прихильники королівської сім’ї були шоковані діагнозом короля та висловили йому підтримку у коментарях до публікації: «Боже, бережи короля», «Зичу вам і всій королівській родині сили та надії», «Бажаю Його Величності швидкого відновлення». Окрім цього, стурбовані британці попросили детальніше розповісти про стан здоров'я Кейт Міддлтон, яку також госпіталізували у січні для проведення планової операції. 

Нагадаємо, що раніше у Сари Йоркської, колишньої дружини принца Ендрю, діагностували меланому — рак шкіри. Його виявили усього за кілька місяців після завершення лікування раку молочної залози.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ