Чарльз III уперше зʼявився на публіці після виявлення у нього онкології

Король звернувся до прихильників

АВТОР: Аліса Єрмоленко

ФОТО: Instagram: @theroyalfamily

ОПУБЛІКОВАНО: 13 лютого 2024

Минулого тижня Букінгемський палац офіційно сповістив світ, що у короля Чарльза III діагностували рак. Згідно з повідомленням, монарх розпочав курс лікування, відклавши свої публічні обовʼязки. Однак днями його все ж помітили на публіці: разом із дружиною Каміллою король відвідав церкву Святої Марії Магдалини в маєтку Сандрінгем у східній Англії.

Окрім цього, офіційний акаунт королівської сім’ї в Instagram також опублікував перше фото Чарльза III, відколи у нього виявили онкологію. На світлині монарх посміхається, тиснучи руку медичним працівникам. На його тлі також можна помітити Каміллу.

Чарльз III уперше зʼявився на публіці після виявлення у нього онкології

Нову фотографію королівська родина супроводила заявою Чарльза III. У ній він подякував своїм підданим за слова підтримки та теплі побажання. Монарх стверджує, що саме це стало його найбільшою втіхою.

«Хочу висловити найсердечнішу вдячність за всю ту підтримку та добрі побажання, що я отримував останніми днями. Як знають всі, хто страждав на рак, такі добрі думки якнайкраще втішають і підбадьорюють»,

— йдеться у заяві.

Чарльз III також додав, що йому приємно знати, що розкриття його діагнозу привернуло увагу до роботи організацій, які підтримують хворих на онкологію людей та їхні сімʼї у Великій Британії та всьому світі:

«Я захоплююся їхньою невтомною роботою та самовідданістю, тим паче завдяки моєму особистому досвіду».

Нагадаємо, що минулого тижня для зустрічі з хворим батьком до Великої Британії прибув принц Гаррі. Відомо, що він прилетів сам: Меган Маркл разом із їхніми дітьми — сином Арчі та донькою Лілібет — лишилася у Каліфорнії.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ