10 образів Олени Зеленської, які надихнули нас у 2023 році

Уроки стилю від Першої леді

АВТОР: Аліса Єрмоленко

ФОТО: Instagram: @olenazelenska_official

ОПУБЛІКОВАНО: 30 грудня 2023

Сьогодні увага всього світу прикута до України та її представників, і Олена Зеленська точно знає, як правильно це використовувати, адже свої промови та появи на офіційних заходах завжди підкріплює вдало підібраними аутфітами. Нерідко вбрання Першої леді не просто доповнює її загальний образ, а звертається до авдиторії замість неї, як-от брошка, виконана харківським ювеліром з уламка ракети.

Аутфіти Олени Зеленської цікаві ще й тим, що здебільшого вона обирає українські бренди, зокрема A.M.G., Bobkova, Gasanova, Gunia Project, The Coat і багато інших. Нерідко Першу леді можна побачити й в елементах українського традиційного вбрання — у вишитих сукнях і сорочках.

Протягом 2023 року Олена Зеленська відвідала чимало урочистих заходів: коронація Чарльза III, зустріч з президентом Південної Кореї, саміт НАТО у Вільнюсі, сесія Генеральної Асамблеї ООН та багато інших. Сьогодні пропонуємо вам розглянути аутфіти, які обирала Олена Зеленська протягом 2023 року.

Сукня Gasanova на урочистому прийомі в Букінгемському палаці

Цьогоріч травень відзначився легендарною подією — коронацією Чарльза III, серед гостей якої була й Перша леді України. Візит до Великої Британії вона розпочала з офіційної зустрічі в Букінгемському палаці з принцесою Вельською Кейт Міддлтон і першою леді Сполучених Штатів Джилл Байден.

Олена Зеленська прибула до палацу в елегантній чорній сукні бренду Gasanova, доповненій брошкою «Полин, Євшан-Зілля» від Ruslan Baginskiy.

Найкращі образи Олени Зеленської за 2023 рік

Total look від The Coat на церемонії коронації Чарльза III та його дружини Камілли

Згодом перша леді та премʼєр-міністр України відвідали й саму церемонію коронації, де Олена Зеленська зʼявилася у мʼятному total-образі від бренду The Coat. Її аутфіт складався з сукні з поясом і пальта.

Найкращі образи Олени Зеленської за 2023 рік

Брючний костюм від A.M.G. під час офіційного візиту до Південної Кореї

Олена Зеленська неодноразово обирала вбрання від A.M.G., зокрема й для візиту у Південну Корею. Там вона зустрілася з президентом країни Юн Сок Йолем і першою леді Кім Кон Хі.

Для заходу перша леді України обрала брючний костюм від бренду A.M.G. із жакетом із прорізами на рукавах. Вбрання вона доповнила сережками Guzema Fine Jewelry.

Найкращі образи Олени Зеленської за 2023 рік

Найкращі образи Олени Зеленської за 2023 рік

Сорочка з вишивкою Gaptuvalnya під час візиту до Ізраїлю

Червень 2023 року Олена Зеленська завершила візитом до Ізраїлю, де завітала до Культурного центру України при Посольстві України в Державі Ізраїль — там саме відбувалася виставка «Спадщина».

На заході перша леді продемонструвала сорочку з вишивкою «Рожа» з колекції «Опілля» бренду Gaptuvalnya.

Найкращі образи Олени Зеленської за 2023 рік

Вишиванка Gunia Project і костюм Litkovska на саміті НАТО у Вільнюсі

У липні Олена Зеленська разом із чоловіком відвідала саміт НАТО у Вільнюсі, де примірила одразу два образи від українських брендів. Для першого вона обрала вишиванку Gunia Project «Франка». Виконаний у традиції Борщівської сорочки, виріб переосмислює елементи з писаних гуцульських кахель та ілюстрації з Трірського псалтиря. Доповнила вишиванку перша леді брюками Katimo.

Найкращі образи Олени Зеленської за 2023 рік

Другим аутфітом став кастомний костюм Litkovska, що складається з жакета з вишитими птахами та спідниці з високим розрізом.

Найкращі образи Олени Зеленської за 2023 рік

Instagram: @litkovska_official

Брючний костюм A.M.G. під час аудієнції у короля Швеції Карла XVI Густава та королеви Сільвії

Наприкінці літа Олена Зеленська відвідала Швецію, де разом з чоловіком зустрілася з королем Карлом XVI Густавом і королевою Сільвією. Для аудієнції перша леді України обрала брючний костюм A.M.G. Вишуканим доповненням до костюма стали золота брошка-колосок і сережки Dukachi.

Найкращі образи Олени Зеленської за 2023 рік

Костюм Gasanova під час візиту до Канади

Під час візиту до Оттави перша леді зустрілася з Яарою Сакс — очільницею міністерства психічного здоровʼя та залежностей Канади та міністеркою у справах ветеранів і заступницею міністра національної безпеки Канади Джинет Петітпас Тейлор. Для офіційного візиту Олена Зеленська обрала костюм Gasanova.

Найкращі образи Олени Зеленської за 2023 рік

Костюм Bobkova під час візиту до Нью-Йорка

У жовтні світ облетіли новини про візит Володимира та Олени Зеленських до Нью-Йорка. Сходячи з трапу літака, перша леді України була вбрана у костюм кольору кемел з колекції Bobkova під назвою «Мрія».

Як зазначає дизайнерка бренду, лінійка присвячена українським жінкам, які демонструють мужність, стійкість і велике серце; жінкам, які працюють під час війни, волонтерять, рятують своїх дітей, йдуть в армію та борються за свободу.

Найкращі образи Олени Зеленської за 2023 рік

Instagram: @bobkova_official

Костюм the COAT під час зустрічі з Еммануелем і Бріжит Макрон

У листопаді Олена Зеленська зустрілася з президентським подружжям Франції — Еммануелем і Бріжит Макрон. У Парижі перша леді України відвідала одну зі шкіл, де навчаються українські діти. Для цього заходу Олена Зеленська обрала костюм the COAT.

Найкращі образи Олени Зеленської за 2023 рік


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ