Повторюємо макіяжі з показів весна-літо — 2024/25

Розкішні makeup-образи від Louis Vuitton, Dior, Prada, Gucci і Tom Ford, які легко відтворити в житті

АВТОР: Катерина Попова

ФОТО: Imaxtree, Instagram, сайти брендів

ОПУБЛІКОВАНО: 22 березня 2024

Фешн-шоу сезону весна-літо — 2024/25 надихають не лише різноманіттям фактур і відтінків нарядів та аксесуарів, але й макіяжами — яскравими, мінімалістичними, авангардними та неокласичними. У новому матеріалі beauty-оглядачка Анастасія Леонова розбирає, як відтворити найбільш трендові runway makeup looks у реальному житті з прикладами засобів і прийомів із backstage, за допомогою яких створювалися макіяжі моделей на показах.

Louis Vuitton

Louis Vuitton 

Бронзові макіяжі моделей на шоу Louis Vuitton стали стилістичним продовженням колекції та інтерʼєру приміщення на Єлисейських Полях, спеціально для fashion show, прикрашеного помаранчевими драпіруваннями. Головним візажистом показу була знаменита Пет Макграт — вона зазначає, що для підготовки шкіри моделей до мейкапу використовувала зволожувальну трояндову есенцію Divine Skin: Rose 001 The Essence. Бездоганний тон було створено за допомогою триетапної системи Skin Fetish: Sublime Perfection The System, яка складається з праймера, що згладжує і матує шкіру, тональної основи з середнім ступенем покриття і природним сатиновим фінішем, та невагомої розсипчастої пудри.

Skin Fetish: Sublime Perfection The System

Skin Fetish: Sublime Perfection The System

Щоб зробити бронзові smoky eyes, нанесіть теплий коричневий матовий відтінок тіней на рухомі й нижні повіки та розтушуйте його межі світлішим кольором: на верхніх повіках пухнастим пензлем ведіть розтушовку трохи вище складки, а на нижніх акуратно згладьте лінії пласким пухнастим пензлем або мініатюрним пензликом-олівцем.

Louis Vuitton

Якщо бажаєте додати блиску матовому макіяжу, прикрасьте рухомі повіки металіком чи спарклом — палітра Mothership 5: Bronze Seduction містить унікальні сяйливі special shades, якими відомі палетки від PAT McGRATH LABS. Підсвітіть перлинним шимерним відтінком внутрішні куточки очей, щоб зробити погляд ще виразнішим, і завершіть макіяж, інтенсивно профарбувавши вії ультрачорною обʼємною тушшю Dark Star Mascara.

Dark Star Mascara

Dark Star Mascara

Dior 

Dior

На показ сезону весна-літо — 2024 візажисти під керівництвом Пітера Філіпса, креативного директора Dior напряму beauty, створили впізнаваний makeup, який продовжив тренд на soft goth look і став одним із найбільш помітних на Паризькому тижні моди. Бренд випускає цілу лінію засобів Backstage, які підходять і для професійного, і для повсякденного використання.

Dior

Тональна основа Dior Backstage Face & Body Foundation має унікальну формулу: косметичний продукт стійкий до вологи, високих температур і механічного впливу — завдяки чому навіть у динамічному темпі фешн-шоу шкіра моделей залишається бездоганною. Засіб утворює невагоме покриття, яке можна нашаровувати, а гіалуронова кислота і сквалан у його складі зволожують і помʼякшують шкіру. 

Dior Backstage Face & Body Foundation

Dior Backstage Face & Body Foundation

На контрасті з nude skin особливо виразний вигляд мають фірмові witchy lips — щоб відтворити цей прийом, попередньо підготуйте шкіру губ бальзамом, а потім нанесіть тільки на центр губ, близько до слизової, помаду насиченого темного кольору: наприклад, ультраматову Rouge Dior Forever у розкішному відтінку 111 Forever Night. Акуратно відтушуйте межі пласким пензлем або подушечками пальців, створюючи ефект омбре.

Dior

Rouge Dior Forever

Rouge Dior Forever

Rouge Dior Forever

Prada

Prada

Один із найбільш яскравих і трендових образів — мейкап із кольоровим акцентом на очах із показу Prada. Мінімалістичний look можна створити за допомогою нової палітри Prada Dimensions Multi-Effect Refillable Eyeshadow Palette — натхненням для дизайну колекції палеток були класичні принти з архівів модного дому.

Щільно нанесіть матовий помаранчевий відтінок із палетки 03 — PULSE пласким пухнастим пензлем на рухомі повіки, попередньо підготовлені праймером. Розтушуйте тіні чистим пухнастим пензлем, за бажанням — з невеликою кількістю розсипчастої пудри, щоб делікатно згладити межі кольору. Ведіть розтушовку залежно від бажаної форми — більш заокругленої або мигдалеподібної, видовженої у зовнішніх куточках.

Prada Dimensions Multi-Effect Refillable Eyeshadow Palette 

Prada Dimensions Multi-Effect Refillable Eyeshadow Palette 

Залиште мейкап матовим чи нанесіть поверх тіней прозорий блиск для повік, аби досягнути ефекту lacquered lids, — це лайфхак, що більше підходить для подіуму або фотосесії, ніж для повсякденного життя, але, попри це, надзвичайно стильний і eye-catching. 

Prada

Нюдовий макіяж губ моделей створювали помадою у відтінку B01 — ARGILE. Дизайн помади — присвята мʼякій італійській сапʼяновій шкірі. Косметичний продукт має ультраматовий фініш, комфортну текстуру, що не сушить губи, і високу стійкість упродовж дня. 

Prada

Prada Monochrome Hyper Matte Lipstick

Gucci

Gucci

На першому фешн-шоу Сабато де Сарно, нового креативного директора бренду Gucci, макіяжі запамʼяталися сяйливою шкірою й акцентними червоними губами. Це сучасне осмислення класичного look'у, безпрограшний варіант і для повсякденності, і для івентів.

Gucci

Легкий консилер Concentré de Beauté і стійка тональна основа Éternité de Beauté — дует із backstage, щоб приховати недосконалості шкіри й вирівняти колір обличчя без ефекту маски.

А розкішна матова помада Gucci Rosso Ancora — секрет макіяжу, що одразу привертає увагу. Щоб надати губам і шкірі сяйва, візажисти бренду використовували універсальний блиск Éclat de Beauté Effet Lumière — прозорий гелевий засіб для обличчя, губ і повік, що підсвічує шкіру і створює розкішний glossy-фініш. 

Gucci

Gucci Rosso Ancora

 Éclat de Beauté Effet Lumière

Éclat de Beauté Effet Lumière

Tom Ford

Tom Ford

Мейкап моделей на фешн-шоу Tom Ford — це інтенсивні smoky eyes, врівноважені нюдовим мейкапом обличчя і губ. Візажисти на показі використовували легку і сяйливу тональну основу Shade and Illuminate Soft Radiance Foundation SPF50 та кремовий дует для скульптурування обличчя Shade and Illuminate Contour Duo. 

 Tom Ford

Shade and Illuminate Soft Radiance Foundation SPF50 

Shade and Illuminate Contour Duo. 

TOM FORD Architecture philosophy: Perfect, Sculpt and Enhance

Щоб зробити класичний, але надзвичайно популярний зараз гранжевий макіяж очей, нанесіть на рухомі та нижні повіки чорні кремові тіні, мʼякий каял або гелеву підводку, рівномірно розподіліть по шкірі та швидко, поки засіб не застигнув, розтушуйте щільно набитим пензлем, задаючи бажану форму — заходячи у складку верхніх повік і до зовнішніх кутиків очей.

Профарбуйте стійким каялом чи підводкою верхні й нижні слизові та лінії росту вій. На чистий пензлик наберіть матові тіні бежевого або таупового відтінку і мʼяко розтушуйте ним межі — чорний колір кремової бази не може натурально «розчинитися» в шкірі, і, щоб уникнути проявлення синюватого чи сірого пігменту, розтушовувати чорний краще через більш природні, тілесні відтінки.

Tom Ford

Аби макіяж не скатувався, закріпіть кремові текстури матовим чорним відтінком. Зі слизової підводка може трохи стиратися упродовж дня — це нормально як із погляду особливостей анатомії очей, так і для подібного гранжевого макіяжу, що за своєю концепцією може бути більш розслабленим і навіть messy. 

Як топер можна обрати й будь-які шимерні тіні — вони розкішно розкриються на чорній базі. Щоб повторити look із показу Tom Ford, нанесіть на повіки бордовий або винний металік із палетки Eye Color Quad — 04 Honeymoon, які стануть вишуканим акцентом у макіяжі. 

Tom Ford

Авторка тексту: Анастасія Леонова


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ